ALBANCI U HISTERIJI, KURTI OTKRIO ISTINU: Ništa od ujedinjenja sa Albanijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 16:12

ALBANCI U HISTERIJI, KURTI OTKRIO ISTINU: Ništa od ujedinjenja sa Albanijom

Aljbin Kurti otkrio da ustav tzv. države Kosovo ne dozvoljava ujedinjene sa Albanijom

Lider Pokreta Samoopredeljenje i verovatni budući kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da ujedinjenje tzv. države Kosovo sa Albanijom ne dozvoljava kosovski ustav.

On je prilikom poseti Lješu, u Albaniji, rekao da je to želja svih Albanaca, ali da je za tako nešto potrebno vreme, prenosi prištinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lajmi.

- Nažalost ustav Kosova je kontradiktoran. U jednom članu piše da je Kosovo nezavisna država, u drugom da je zabranjeno ujedinjenje s drugom družavom. Istovremeno predstavlja prepreku integraciji kakva je evropska - rekao je Kurti.

On je kazao i da je nesumnjivo da Albanija i Kosovo moraju biti koordinisani ka približavanju, integraciji i uniji, pre svega u ključnim oblastima - bezbednosti, energetici i prirodnim resursima i spoljnoj politici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurti: Ustav nam ne dozvoljava ujedinjenje sa Albanijom

Izvor: Blic, 02.Mar.2021

Lider Pokreta "Samoopredeljenje" i verovatni budući kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da ujedinjenje tzv. države Kosovo sa Albanijom ne dozvoljava kosovski Ustav.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.