ALBANCI RUŠE SRPSKE CRKVE PA OKOLO GLUME DOBROTOVORE: Plenković naseo na Kurtijevo pismo, čak mu se i zahvalio

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 07:33

ALBANCI RUŠE SRPSKE CRKVE PA OKOLO GLUME DOBROTOVORE: Plenković naseo na Kurtijevo pismo, čak mu se i zahvalio

Plenković odgovorio na Kurtijevo pismo

 Hrvatski premijer Andrej Plenković naveo je u pismu premijeru privremenih prištinskih institucija da "visoko ceni napore" Prištine da se, kako je naveo, "zaštite važni spomenici na Kosovu koji su deo ovog bogatog kulturnog nasleđa".

Kurti je primio odgovor Plenkovića na pismo koje je 20. maja uputio liderima 56 zemalja, uključujući i Srbiju, u kojem je izneo opredeljenje vlade u Prištini da institucionalno zaštiti kulturno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nasleđe, posebno nasleđe manjinskih zajednica, kao što su pravoslavne crkve i manastiri.

Zahvalivši na pismu, Plenković je, kako se navodi, rekao da se potpuno slaže da prema kulturnoj istoriji svake zemlje i kulturnoj baštini uvek treba postupati s dužnim poštovanjem, prenosi RTK.

- Visoko cenimo vaše napore da poštujete i zaštitite važne spomenike na Kosovu, koji su deo ovog bogatog kulturnog nasleđa - napisao je Plenković i dodao da će očuvanje živopisnih izraza heterogenog kulturnog nasleđa Kosova nesumnjivo pružiti dragoceni udeo globalnog kulturnog nasleđa.

Plenković je rekao i da je Hrvatska kao članica NATO-a i deo misije Kfora na Kosovu takođe posvećena očuvanju kulturnog nasleđa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.