ALBANCI NE ODUSTAJU! Nova TORTURA na Kosovu: Obijene kuće Srba, sve opljačkano NA BOŽIĆ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI NE ODUSTAJU! Nova TORTURA na Kosovu: Obijene kuće Srba, sve opljačkano NA BOŽIĆ!

Za krađe srpske imovine u Kosovskom Pomoravlju, najčešće u novobrdskoj opštini, koje su intenzivirane prošle i pretprošle godine, još niko nije uhapšen i procesuiran

Nepoznati počinioci izvršili su tri krađe i još dve pokušali u selu Gornje Kusce, nadomak Gnjilana, a na meti lopova bili su Srbi.

Svetozaru Stajiću ukraden je automobil marke "bmw", Branislavu Deniću "opel astra", dok je Božidaru Deniću ukraden bik težine oko 450 kilograma. Kako kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Božidar, ovo je od završetka rata 1999. peta krađa u njegovom domaćinstvu.

- Ukrali su mi bika teškog oko 450 kilograma. Od završetka rata ukradene su mi i četiri krave. Ne znam više šta ću i kako da saniram štetu. A počinioci nikada nisu pronađeni - žali se domaćin Božidar Denić.

Svetozaru Stajiću lopovi su ukrali automobil marke "bmw" i sav alat koji je se nalazio u garaži.

- Čuo sam od komšija za krađu i odmah otišao u garažu. Video sam obijena vrata. Garaža je bila prazna. Osim automobila imao sam u garaži i razne manje mašine za održavanje bašte, za poljoprivredu, motornu testeru… Sve su mi odneli - žali se Stajić.

Branislavu Deniću, koji nije želeo da daje izjave, ukraden je automobil marke "opel astra". Lopovi su pokušali da ukradu imovinu i srpskim domaćinima Ljubomiru Stajiću i Trajanu Deniću, srećom bez uspeha.

- Jutros kad sam pošao da namirim stoku video sam obijena vrata na garaži i na stajama gde su stoka, koze... Ipak, sve je tu. Šta ih je sprečilo, ne znam. Imao sam sreće - kaže Ljubomir.

Trajan Denić priča da su lopovi ušli kroz sporedan ulaz u njegovo dvorište.

- Bilo je tačno 03:15 časova kada su pokušali krađu kod mene u domaćinstvu. Sve je pod video nadzorom, zato i znam tačno vreme. Pokušali su da nam ukradu "audi" iz garaže i "škodu" koja je bila u dvorištu. Na sreću, nisu uspeli u svojoj nameri - objašnjava Trajan.

Krađe su prijavljene kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj i traga za počiniocima. . Potpredsednik opštine Novo Brdo, Siniša Dimić kazao je da je po statističkim podacima, od 2005. do 2018.godine izvršeno više desetina krađa na teritoriji novobrdske opštine. U tom periodu u ovoj opštini ukradeno je 140 grla krupne stoke.

BONUS VIDEO: LEKCIJA SVIM VOZAČIMA Motociklisti su krenuli u ludu vožnju, a onda se na putu našla jedna baka
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.