ALBANCI NA KRILIMA PODRŠKE SAD I NEMAČKE: Uz ovacije formirana tzv. vojska Kosova, bez prisustva Srpske liste (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI NA KRILIMA PODRŠKE SAD I NEMAČKE: Uz ovacije formirana tzv. vojska Kosova, bez prisustva Srpske liste (VIDEO)

Skupština samoproklamovanog Kosova usvojila je set zakon po kome se menja uloga bezbednosnih snaga Kosova u tzv. vojsku Kosova Skupština samoproklamovanog Kosova usvojila je u petak uz ovacije set zakona po kome se menja uloga bezbednosnih snaga Kosova u tzv. vojsku Kosova.Usvojena sutri predložena zakona po ubrzanom postupku, bez prisustva poslanika Srpske liste. Od danas, prema prvom usvojenom zakonu, Ministarstvo KBS zvaće se Ministarstvo odbrane tzv. Kosova, a usvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je i zakon o bezbednosnim snagama i službi u toj frakciji.Reč je o paketu zakona kojima se menja mandat KBS iz bezbednosnih snaga u vojne snage, ali bez promene imena. Ovaj potez Prištine podržale su pre svega SAD, Velika Britanija i Nemačka.Sednica parlamenta je na predlog predsednika, Kadrija Veseljija, počela minutom ćutanja za žrtve, kako se navodi, borbe za oslobođenje i državnost.U sali je 107 poslanika, prenela je "Koha onlajn". Član zakona koji sadrži nadležnosti i dužnosti KSB-a ima ukupno tri paragrafa."Snaga bezbednosti Kosova štiti suverenitet i teritorijalni integritet, građane, imovinu i interese Republike Kosovo", navodi se u izmenjenom tekstu, koji je usklađen sa preporukama Evropske komisije.Takođe u zakonu stoji da su "kosovske snage bezbednosti multietničke vojne snage, profesionalne, naoružane i ovlašćene da služe u zemlji i inostranstvu, u skladu sa ustavnim i zakonskim mandatom", stoji u tački 2 ovog člana.Situaciju na Kosovu i Metohiju iz časa u čas pratite OVDE.U opštim odredbama se navodi da kosovske snage štite teritorijalni integritet Kosova, zaštitu građana i zajednica na Kosovu, daje vojnu podršku civilnih vlasti i učestvuje u međunarodnim operacijama.Formiranje vojske Priština nije uspela da sprovede u skladu sa sopstvenim ustavom, kroz izmene tog akta, za šta je bila potrebna podrška srpskih poslanika, pa ceo proces sprovodi kroz izmene zakona, na predlog vlade.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SRAMOTNA ODLUKA UZ AMIN SAD I NEMAČKE: Sa ovacijama formirana tzv. vojska Kosova, bez prisustva Srpske liste (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2018

Skupština samoproklamovanog Kosova usvojila je set zakon po kome se menja uloga bezbednosnih snaga Kosova u tzv. vojsku Kosova Skupština samoproklamovanog Kosova usvojila je u petak uz ovacije set zakona po kome se menja uloga bezbednosnih snaga Kosova u tzv. vojsku Kosova.Usvojena...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.