ADVOKATI UHAPŠENIH SRBA: Nepoštovanje i kršenje osnovnih ljudskih prava

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADVOKATI UHAPŠENIH SRBA: Nepoštovanje i kršenje osnovnih ljudskih prava

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu ranije je saopštilo da ni o jednom od uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nema informacije koje bi ih povezivale sa ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića Na upravo završenoj konferencija za novinare u Kosovskoj Mitrovici advokati trojice uhapšenih Srba još jednom su ukazali na nepoštovanje i kršenje osnovnih ljudskih prava.Advokati uhapšenih Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića i Marka Rošića su istakli da je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nedelje Apelacioni sud doneo rešenje kojim se ukida prvostepena odluka o određivanja pritvora do 30 dana. "Nakon poništenja te odluke Apelacioni sud je pritvor produžio i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje što je rešenje koje je do sada nezabeleženo u praksi"-rekao je za "Novosti" branilac Dragiše Markovića, advokat Dejan Vasić.Pročitajte još - TUŽILAŠTVO TVRDI: Nemamo informacije da uhapšeni Srbi imaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića; MUP objavio razgovor sa M.R. "Ni krivični postupak ne može da se vodi ukoliko ne postoji osnovana sumnja, a u ovom slučaju gde je Apelacioni sud utvrdio da osnovane sumnje nema, morao je da ih odmah oslobodi, a ne da vraća predmet da se ta sumnja ponovo utvrđuje i daje vreme tužilaštvu da, nekim novim radnjama, tu osnovanu sumnju utvrdi"-rekao je Vasić.Da podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu ranije je saopštilo da ni o jednom od uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nema informacije koje bi ih povezivale sa ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati pritvorenih u slučaju Ivanović: Narušena su prava branjenika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Dec.2018

Advokati pritvorenih u slučaju istrage o ubistvu Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici saopštili su na konferenciji za novinare u ponedeljak uveče da su njihovim branjenicima narušena osnovna ljudska prava, time što se sednica Osnovnog suda na kojoj će se na zahtev Apelacionog ponovo razmatrati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.