99,74 % protiv institucija Kosova

Izvor: B92, 20.Feb.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

99,74 % protiv institucija Kosova

Zvečan -- Na referendumu u četiri opštine na severu Kosova 99,74 odsto izašlih građana izjasnilo se protiv prihvatanja kosovskih institucija.

Na referendumu je, prema konačnim rezultatima koji su saopšteni u Zvečanu, za prihvatanje kosovskih institucija glasalo 69 građana iz četiri opštine sa severa Kosova, a 133 glasačka listića bila su nevažeća.

Od ukupno upisanih 35.500 građana na referendum je izašlo 26.727 birača ili 75,29 odsto.

Član referendumske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisije zadužen za odnose sa javnošću Ljubomir Radović izjavio je na konferenciji za novinare da organizatori referenduma nisu bili, niti su sada u sukobu sa Vladom Srbije, kao ni protiv integracija Srbije u EU.

Zvanični Beograd je bio protiv održavanja referendum na severu Kosova, ali lokalno rukovodstvo nije poslušalo zahtev najviših državnih predstavnika.

Referendum sa pitanjem - "Da li prihvatate institucije tzv. Republike Kosovo" održan je 14. i 15. februara, a protiv njega su bili i predstavnici međunarodne zajednice i prištinskih vlasti.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić izjavio je na konferenciji za novinare da rezultate referenduma niko ne može poništiti niti ih ne uzeti u obzir.

Prema njegovim rečima, skupštine opština će usvojiti izveštaje referendumske komisije, nakon čega će svaka skupština posebno i zajedno doneti stavove i zaključke.

Predstavnik referendumske komsije Ljubo Radović izjavio je da je referendum koštao 100.000 dinara i dodao je da referendum treba iskoristiti "na dobrobit građana i državnih interesa".

"Rezultati referenduma biće objavljeni u službenom glasniku, njih ne treba ignorisati i omalovažavati, već ih treba iskoristiti politički, na dobrobit građana i u korist očuvanja državnih i nacionalnih interesa Srbije", rekao je Ljubo Radović posle objavljivanja konačnih referendumskih rezlutata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

99,74 odsto protiv institucija Kosova

Izvor: medio.rs, 20.Feb.2012

Na referendumu u četiri opštine na severu Kosova 99,74 odsto izašlih građana izjasnilo se protiv prihvatanja kosovskih institucija.

Nastavak na medio.rs...

Referendum: 99,74 odsto zaokružilo "ne"

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2012

Referendumska komisija je saopštila da se u četiri opštine na severu KiM 99,74 odsto izašlih građana izjasnilo protiv prihvatanja kosovskih institucija

Nastavak na Večernje novosti...

Rezultati referenduma - 99,74 odsto zaokružilo "ne"

Izvor: S media, 20.Feb.2012

Na referendumu se, prema konačnim rezultatima koji su saopšteni u Zvečanu, 99,74 odsto izašlih građana izjasnilo protiv prihvatanja kosovskih institucija...Kuper: Regionalna saradnja od ključnog značaja..Tači: Kosovo će biti predstavljeno kao nezavisna država..Srbi i sneg blokiraju glavne puteve...

Nastavak na S media...

Konačni rezultati referenduma - 99,74 odsto protiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2012

ZVEČAN -..Na referendumu u četiri opštine na severu Kosova 99,74 odsto izašlih građana izjasnilo se protiv prihvatanja kosovskih institucija, saopštila je danas referendumska komisija...Na referendumu je, prema konačnim rezultatima koji su saopšteni u Zvečanu, za prihvatanje kosovskih institucija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.