Rezultati referenduma na KiM biće poslati u UN

D. M.

20. 02. 2012. u 14:37

Politički lideri Srba sa severa Kosova, posle referenduma, svoju borbu protiv prištinskih institucija nastaviće na - Ist Riveru

POLITIČKI lideri Srba sa severa Kosova, posle referenduma, svoju borbu protiv prištinskih institucija nastaviće na - Ist Riveru. Kako saznaju ”Novosti”, oni će tokom nedelje zatražiti sastanak sa Faridom Zarifom, šefom Unmika i specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN, kada će mu uručiti rezultate sretenjskog glasanja u četiri opštine.

Prema rečima Krstimira Pantića, prvog čoveka Kosovske Mitrovice, od Zarifa će biti zatraženo da informiše Savet bezbednosti i Ban Ki Muna o plebiscitu i da insistira da UN utiče na vlasti u Prištini da ne sprovode jednostrane nasilne akcije. Prema rezultatima koji su u ponedeljak saopšteni, na referendumu se 99,74 odsto građana izjasnilo protiv kosovskih institucija.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić poručio je da rezultate referenduma niko ne može poništiti niti ih ne uzeti u obzir. Prema njegovim rečima, skupštine opština će usvojiti izveštaje referendumske komisije, nakon čega će svaka skupština posebno i zajedno doneti stavove i zaključke.

BOGDANOVIĆ: NEKA RADE ŠTA HOĆE

MINISTAR za KiM Goran Bogdanović još jednom je za ”Novosti” ponovio da zvanični Beograd ni na koji način neće tretirati rezultate referenduma:

- On je bio bespotreban i samo je potvrdio da ni Beograd, ni Srbi sa severa ne priznaju prištinske institucije. Nećemo reagovati ni na najave da će o referendumu informisati SB, neka rade šta hoće, mada ne vidimo efekte svega toga.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Apostol

20.02.2012. 15:28

To braco Srbi tako se radi, a ovi tamo veci broj Srbijanaca bi vas pobili pre siptara. Nedaj te svoja prava. Kosovo je prava srpska zemlja, a oni tamo pojedici u vlasti bi u Evropu bez srpskog Kosova. Uskoro ce neki da plate zivotom, a mislim prvi ce biti Ceda, jer on je americki placenik. Mrzio sam SPS za vreme Slobe, a sad vidim da je Dacic veliki Srbin.

medvedic16

20.02.2012. 16:14

jos jednom su Srbi pokazali da zele da zive u Srbiji a ova nasa vlas nista ne cini da im to omoguci prodane duse

Republika Srpska

20.02.2012. 22:59

@medvedic16 - Svi srbi se trebaju odrec Srbije. Tako su idali i Republiku Srpsku. Da se njih pitalo mi srbi preko Drine danas nebi ni postijali

hidrobor

20.02.2012. 17:49

Referendum: 99,74 odsto zaokružilo "ne" to je ujedno i odgovor na politiku vlade Srbije na Kosovu !

kondor

20.02.2012. 22:39

Bogdanovicu , ako imas pare kupi stado ovac , idi cuvaj ovce , ako i to umes , politiku i diplomatiju ostavi nekom drugom , dokazao si da to nije za tebe . Bavi se onim sto umes i znas , sa onim da drugima ne nanosis stetu i probleme . Sar planina je velika idi tamo i cuvaj ovce.

DJUBRETARKA

20.02.2012. 23:22

Srbi sa Kosova su maticne celije istine i civilizacijskog razvoja u buducnosti planete Zemlje!!!