Otvoren kineski novogodišnji vašar (VIDEO)

Izvor: Beta, 17.Jan.2020, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren kineski novogodišnji vašar (VIDEO)

Kineska Nova godina u Srbiji biće obležena nizom manifestacija u Beogradu i Novom Sadu, a prva medju njima je kineski novogodišnji vašar koji je otvoren danas na Kalemegdanu u organizaciji Vlade Srbije i ambasade Kine. Otvaranju vašara prisustvovali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ambasadorka Kine Čen Bo. Ljajić je naveo da ćemo "naredenih mesec dana imati čitav niz dešavanja u Beogradu i Novom Sadu koji su posvećeni ovom velikom kineskom prazniku". "Ovo je još jedna potvrda najboljih mogućih odnosa Srbije i Kine i u političkom i u ekonomskom smislu. Kina nije samo zemlja iz koje dolazi najveći  broj investicija, kineski turisti su prvi po broju dolazaka u Srbiju kojih je samo u prošloj godini bilo više od 150.000, sa 300.000 noćenja", rekao je Ljajić. Vesić je kazao da "kineski državljani u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj domovini i da oni postaju deo našeg društva". "Želimo Beograd koji je otvoren prema drugima, koji je internacionalan i koji želi da pokaže svoju lepotu. U Beogradu se gradi najveći kineski kulturni centar u Evropi i zajedno ćemo nastaviti da radimo za naš grad i našu zemlju", naveo je Vesić. Čen Bo ...
Pogledaj vesti o: Kineska nova godina,   Rasim Ljajić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kineski novogodišnji vašar na Kalemegdanu. Vesić: Ponosni smo na veliki broj Kineza u Beogradu

Izvor: Blic, 17.Jan.2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je danas, u društvu ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, kao i ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, Kineski novogodišnji vašar na Kalemegdanu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.