Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020, 12:24

Novi Pazar: Tri pitanja bez odgovora

Kako je moguće da je juče u Srbiji od posledica kovida-19 ukupno preminulo četvoro, od koji je troje bilo iz Novog Pazara, zašto je u novopazarskoj bolnici bilo došlo do ukrštanja crvenih i zelenih zona i zašto je prethodni direktor bolnice Meho Mahmutović na lečenju u Beogradu, pitanja su na konferenciji za novinare na koje danas nisu mogli da odgovore koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek i njegov kolega Slobodan Milisavljević.

"Ja ne mogu da znam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da li je u celoj Srbiji umro još samo jedan pacijent. Od mene ćete svakog dana čuti prave podatke iz Novog Pazara, sviđali se oni nekom ili ne", rekao je Đerlek.

On je naglasio da ga ne zanimaju nikakve politike, rase, vere ili polovi, pa je na pitanje zašto se, ako već predsednik Vučić novopazarsku bolnicu smatra odličnom, Mahmutović leči u Beogradu, odgovorio da ne zna.

"Sam sam bio na lečenju i, praktično, iz bolnice došao da pomognem. Doktor Mahmutović je već tada bio u Beogradu i ne znam kako i zašto je to tako", odgovorio je Đerlek.

Doktor Slobodan Milisavljević, lekar sa iskustvom u borbi protiv koronavirusa i na ispomoći u Novom Pazaru, rekao je da će analiza propusta koji su doveli do ukrštanja, takozvanih, crvenih i zelenih zona morati da sačeka gašenje epidemije.

"Bitno je da smo sada uspostavili red i zone potpuno odvojili. Rezultati su već vidljivi po smanjenju gužvi u ambulantama", rekao je doktor Milisavljević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.