Zimska služba će ove zime možda zakazati?

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Nov.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zimska služba" će ove zime možda zakazati?

Još koliko pre 10-tak dana iz JKP “Medijana” i Operativnog štaba Zimske službe su nas uveravali kako su spremni za zimu. Međutim danas najavljuju da zbog problema u preduzeću "MD Gradnja" i čestih štrajkova, održavanje lokalnih puteva možda bude otežano.

Ukoliko zima bude “regularna”, Medijana će sa svojom mehanizacijom, ljudstvom i zalihama soli, moći da se izbori sa snegom na gradskim kolovozima, kažu u ovom preduzeću, a potvrđuju i u Operativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << štabu Zimske službe. Ipak, i jedni i drugi pozivaju se na gradsku Odluku o komunalnom redu i obavezu Nišlija da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala.

Međutim, još je neizvesno da li će lokalni putevi biti prohodni ukoliko bude snežnih padavina. Preduzeće MD gradnja koje ima dvogodišnji ugovor sa gradom o održavanju ovih puteva, ima probleme, pa u Štabu nisu mogli da potvrde hoće li ova firma moći da obavi posao.

Kako kažu u Direkciji za izgradnju, rukovodstvo “MD gradnje” za nekoliko dana treba da odgovori da li mogu da ispoštuju ugovor o održavanju lokalnih puteva. Ukoliko, zbog trenutnih okolnosti, ova firma ne bude mogla da obavi posao, morali bi da raspišu novi tender, a ova procedura traje 45 dana. Ipak, u Direkciji veruju da će “MD gradnja” moći da odgovori zadatku, makar kroz angažovanje podizvođača i dodatne mehanizacije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.