Izvor: BujanovackiGlas.info, 20.Jun.2016, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno zaprašivanje iz helikoptera

Sad čekamo vakcine kako bismo počeli sa pelcovanjem goveda – rekao je MilkovićBUJANOVAC, 20. jun 2016. (naslovna fotografija RTS) – Zaprašivanje iz helikoptera muva, krpelja i komaraca koji su prenosioci stočne bolesti „kvrgava koža“, završeno je u ponedeljak prepodne – rekao je za portal Bujanovačke Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice Bujanovac.
Do sada je ulokonjeno pedesetak grla

– Sad čekamo vakcine kako bismo počeli sa pelcovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << goveda – dodao je Milković.
On objašnjava da su zaprašivani južni delovi opštine, od Samoljice do Ljiljanca.
Tokom vikenda zaprašivana su područja opština Bosilegrad i Surdulica.
Zbog pojave ove bolesti, čiji je pravi naziv „nodularni dermatitis“, na teritoriji opštine Bujanovac proglašena je epidemija i zabranjen promet stoke.
Prema podacima iz Veterinarske stanice, do sada je uklonjeno blizu pedeset grla stoke u selima Ljiljance, Jablanica i Košarno, a šteta se meri desetinama hiljada evra.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

U Bujanovcu nema novih slučajeva “kvrgave kože”

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2016

BUJANOVAC..Direktor Veterinarske stance u Bujanovcu Miodrag Milković rekao je danas za JUGpress da je upravo završena dezinsekcija terotorije opštine  Bujanovac , zaprašivanje insekata iz vazduha , i dodao da na ovoj teritoriji ptoteklog vikenda nije bilo novih slučajeva oboljevanja  goveda od...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.