U Bujanovcu nema novih slučajeva “kvrgave kože”

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu nema novih slučajeva “kvrgave kože”

BUJANOVAC

Direktor Veterinarske stance u Bujanovcu Miodrag Milković rekao je danas za JUGpress da je upravo završena dezinsekcija terotorije opštine  Bujanovac , zaprašivanje insekata iz vazduha , i dodao da na ovoj teritoriji ptoteklog vikenda nije bilo novih slučajeva oboljevanja  goveda od bolesti „kvrgava koža“.

On je rekao da vakcinacija protiv ove bolesti nije počela danas a da su nadležni najavili da će ta preventivna akcija početi od srede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
„Do sada je uništeno, na teritoriji opštine Bujanovac, 39 grla stoke, kod kojih je ustanovljena ova bolest. Trenutni imamo sumnju na oboljevanje u još tri dvorista. Pratimo pažljivo situaciju“, rekao je Milković i dodao da od petka do danas nije bilo novih slučajeva oboljevanja goveda.

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Stalo oboljenje goveda "kvrgava koža"

Izvor: Danas, 20.Jun.2016

Bujanovac - Direktor Veterinarske stance u Bujanovcu Miodrag Milković rekao je danas FoNetu da na teritoriji te opštine za od petka nije bilo novih slučajeva oboljevanja goveda od bolesti "kvrgava koža" i da je tokom vikenda završena dezinsekcija...On je rekao da su nadležni najavili vakcinaciju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.