Završeni Dani šljive u Blacu

Izvor: juGmedia, 26.Avg.2013, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni Dani šljive u Blacu

BLACE –  U Blacu je sinoć zatvorena manifestacija koja se organizuje jedanaesti put za redom šljivi u čast – „Dani šljive 2013“. Mnifestacija je počela u  petak  pred više hiljada posetilaca.U zvaničnom delu programa učestvovala su kulturno-umetnička društva, instrumentalne grupe, trubački orkestar, a tradicionalno je priređen i vatromet, da bi se veče završilo spektakularnim koncertom Harisa Džinovića.

Prvi dan manifestacije spektakularnim koncertom završio >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je Haris Džinović.

Dani šljive nastavljeni su u subotu sajamskom prezentacijom šljive i proizvoda od šljive, u centru grada. Organizovano je takmičenje u pripremanju tradicionalnih srpskih jela, degustacije, dečje igraonice i brojni drugi prateći sadržaji. Veče su obeležili nastupi folklornih ansambala a potom i koncerti velikih imena narodne muzike: Marinka Rokvića, Nade Topčagić i Snežane Babić, kao i grupe Ođila poznate po jedinstvenom repertoaru romske muzike.

Sinoć su svečanom ceremonijom zatvoreni „Dani šljive“. dodelom nagrada i diploma  najboljima u takmičarskim kategorijama: najbolja šljivova rakija, najbolje uređen šljivik, najbolje uređen štand, najbolji mladi poljoprivrednik i najbolje pripremljeno tradicionalno srpsko jelo.

Na kraju večeri održan je koncert grupe Riblja Čorba.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

''JužnaSrbija'' na Danima šljive u Blacu: Pilo se do zore!

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Avg.2013

Pred nekoliko hiljada posetilaca u petak je u Blacu svečano otvorena najznačajnija manifestacija ovog dela Srbije, koja se organizuje jedanaesti put za redom šljivi u čast – „Dani šljive 2013“. U zvaničnom delu programa učestvovala su kulturno-umetnička društva,..

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.