Izvor: JUGpress.com, 25.Maj.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest odbornika zbog situacije u medijima

NIŠ

Odbornička grupa Niška Inicijativa saopštila je da je odbornik Srđan Nonić “završio zvanično  prvi protest ispred kabineta gradonačelnika Niša povodom situacije u medijima i konkursa čiji su rezultati sa zakašnjenjem izašli u javnost”.

“Ispunjen je cilj da se javnost informiše o ozbiljnosti situacije, ali i da čelnici grada budu upoznati sa našim stavovima, činjenicom da čak i jedan Odbornik koji se pobuni može da postavlja nezgodna pitanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Za četiri dana pitani, snimljeni i informisani su skoro svi članovi kabineta, pomoćnici i savetnici, sekretari ali i svi Direktori iz javnog sektora, Predsednici Opština, članovi stranih delegacija, gosti iz drugih gradova kao i skoro svi koji rade u zgradi kabineta Gradonačelnika.

Nezgodna pitanja su bila o sumi koju izdvaja grad Niš za „poboljšanje informisanosti građana“ kao i različitosti mišljenja koja nisu zastupljena apsolutno ni u jednom mediju pod kontrolom SNS-a, a plaćenim novcem svih građana.

Skoro svi su se stideli i gledali u pod, većina su „telefonirali“ i brzim korakom se udaljavali.

Na snimcima imamo Gradonačelnika, Načelnika gradske uprave kao i Savetnike koji su izjavili da ćemo da pričamo, da hoće da se problem reši…

U skladu sa svim navedenim, dopis je prosleđen Gradonačelniku, načelniku gradske uprave, Predsedniku Skupštine grada, kao i svim Odborničkim grupama Skupštini grada Niša.

U dopisu je traženo da se organizuje sastanak između svih političkih činioca u Nišu kao i sa medijima i nevladinim sektorom, da bi se detektovalo rešenje za problem. Rok za ovaj sastanak je dve nedelje.

Ukoliko ne bude reakcije i ne budu ispunjeni zahtevi, nove akcije su spremljene koje će u radno vreme i na poznatim mestima biti pripremljene za sve pomenute u dopisima.

Za svako ignorisanje normalnih, političkih i zakonskih zahteva borićemo se svim legalnim sredstvima, bez nasilja.

Ovo nije jedina tema kojom ćemo da se bavimo i otvorimo na dalje.

Aktivizam je potreban i od strane Odbornika, prolaze vremena pasivnih i uštirkanih političkih nameštenika, dolazi vreme građana na prvom mestu koji se bore za svoj grad, društvo, svoja prava”, saopštila je Odornička grupa Niška Inicijativa.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.