Izvor: JUGpress.com, 09.Jun.2021, 16:54

Završava se Studenička ulica, počela izgradnja put između Knez Sela i Malče

NIŠ

Studenička ulica će uskoro sa postavljanjem završnog sloja asfalta biti zavrešana, a obišli smo i radove koje izvodi JP “Putevi Srbije” između Knez Sela i Malče. Radi se o državnom putu, radovi teku po planu i biće zavšeni do 1. jula, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom obilaska radova u pratnji svojih sardanika, predsednice GO Pantalej Nataše Stanković i predsedvnika Direkcije za izgradnju grada.

    “Sada već planiramo šta je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sledeće a u ovom trenutku ekipe  za sređivanje putne infrastrukture su na nekoliko lokacija u gradu. Planiramo i radićemo dalje, ali one ulice za koje postoji potpuna dokumentacija, rešeni imovinski odnosi i izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža”, kazala je Sotirovski.

   Dodala je i da je  počela da se radi ulazna ulica za naselje Brzi brod, popunjavaju  se rupe na kolovozima na nekoliko lokacija u opštinama Niška Banja, Crveni krst i Medijana. Mašine će već naredne nedelje biti i u Radanskoj ulici koja je paralelna sa Knjaževačkom. Završava se i biciklistička staza, a kada  taj projekat bude završen biće raspisan konkurs za podelu bicikla građanima.

    “U toku je intenzivna priprema dokumentacije kako bi mašine uskoro ušle i u

 ulicu Vojvode Putnika.Završetak ove ulice nam je jako važan jer se grade dva kružna toka i to je  ulica koja ulazi u naselje  „Novi Niš“, napomenula je gradonačelnica Niša i dodala da se građevinska  sezona zaokružuje i planiraju se radio do jeseni.

    Predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković je rekla da građanima puno znači završetak Studeničke ulice i puta između Knez Sela i Malče gde živi više od 700 domaćinstava.

     “Posle 40 godina i molbi građana iz Knez Sela i Malče da se ovaj put uradi konačno će njihove molbe biti ispunjene. Ovaj put u mnogome olakšava i prolaz kamionima JKP “Mediana” jer  smo prošle sva  sela sa naše teriotire uveli u objedinjeni sistem odvoza smeća. Istovremeno  dobijamo put koji će olakšati prilaz spomeničkim kompleksima i gradu”, istakla je Nataša Stanković.

     Prema rečima Zorana Prokića, izvršnog direktora  Direkcije za izgradnju grada radovi u Studeničkoj ulici, kako kolovoza tako i totoara,  biće završeni za nedelju dana.

    “Istim tempom ćemo krenuti i u dalje projekte a vodiće se računa da ulice sređujemo u svim gradskim opštinama pod uslovom da je njihova dokumnetacija potpuna”, istako je Prokić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Uskoro kraj radova u Studeničkoj ulici i izgradnja puta između Knez Sela i Malče

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Jun.2021

-Završnim slojem asfalta grad privodi kraju radove u Studeničkoj ulici, a JP „Putevi Srbije“ gradi dugo čekani put između Knez Sela i Malče, kazala je gradonačelnica Niša..."Planiramo i radićemo dalje, ali one ulice za koje postoji potpuna dokumentacija, rešeni imovinski odnosi i izgrađena...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.