Zaposleni u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici štrajkuju zbog samovolje novog direktora

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2020, 17:07

Zaposleni u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici štrajkuju zbog samovolje novog direktora

Samo mesec dana nakon što je smenjenog direktora u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Jelašnici zamenio Miloš Stojanović, organizovan je jednočasovni štrajk upozorenja povodom nagomilanih problema od dolaska novog direktora, saopštavaju iz Unije sindikata prosvetnih radnika u Jelašnici. Najveći revolt je, kako se navodi, izazvalo poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Stojanović nije želeo da govori za Južne vesti o problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u školi.

Novi direktor do sada nije sproveo nijednu odluku Školskog odbora, saopštavaju iz Unije sindikata prosvetnih radnika, a svojim ponašanjem je stvorio strah i nezadovoljstvo.

Naš sindikat će uvek stati u zaštitu svakog radnika škole od bahatih, svojevoljnih i protivzakonitih odluka. Novopostavljeni direktor do sada nije sproveo nijednu odluku Školskog odbora i svojim ponašanjem je stvorio atmosferu straha i nezadovoljstva i doveo do narušavanja međuljudskih odnosa u kolektivu. Najveći revolt izazvalo je protivzakonito poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Na radna mesta koja su u školi “upražnjena” ne zbrinjavaju se postojeći radnici škole, već se dovode nestručna lica - kaže predsednik sindikata OŠ “Bora Stanković” Nikola Mihajlović.

Radnicima je podršku pružila i Unija sindikata prosvetnih radnika iz Vranja, kao i Glavni odbor iz Beograda, a kako navode, dogovorili su se o daljim koracima u cilju pružanja podrške i zaštite zaposlenima.

Kako Južne vesti saznaju, Stojanović je poništio konkurse za petoro zaposlenih koji su imali ugovore na neodređeno, a Republičkoj prosvetnoj inspekciji je poslato šest prijava iz te škole da dođu i utvrde stanje i još se nisu oglasili.

Stojanović je za Južne vesti rekao "nemam komentar" i "prijatno"; foto: USPRS OŠ “Bora Stanković” Južne vesti su povodom problema zaposlenih u školi kontaktirale Stojanovića koji nije bio zainteresovan da govori o ovoj temi.

Nemam komentar. Prijatno - rekao je direktor.

Podsetimo, Miloš Stojanović zauzeo je direktorsku funkciju nakon što je krajem avgusta bivšem direktoru Zoranu Petkoviću stiglo Rešenje iz Ministarstva prosvete o razrešenju.

Kao i dvojica prethodnika - direktor Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” Vladica Nikolić i direktor Poljoprivredno - šumarske škole “Josif Pančić” Vladica Gavrilov, koji su o smeni obavešteni prvo od kolega, i Petković tvrdi da je otpušten neosnovano i iznenada, a da ga je o smeni dan pre nego da stigne Rešenje o razrešenju obavestio sadašnji direktor Miloš Stojanović.

Niko iz škole, kako je tada rekao Petković, nije bio obavešten o imenovanju novog direktora, niti je bio upoznat sa razlogom njegove smene.

Petkovićeva smena je treća u surduličkim školama za manje od dva meseca, a iz Ministarstva do sada nisu odgovorili Južnim vestima koje probleme su identifikovali u školskom sistemu Surdulice, a koji kao rešenje imaju otpuštanja i to hitno i bez objašnjenja.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Štrajk upozorenja u OŠ “Bora Stanković” u Jelašnici

Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020

SURDULICA..Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) OŠ “Bora Stanković” iz Jelašnice, opština Sudrulica, danas je u prostorijama škole organizovala jednočasovni štrajk upozorenja povodom nagomilanih problema dolaskom novog direktora škole Miloša Stojanovića...Podršku štrajku...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.