Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2021, 10:41

Za rekonstrukciju 5,2 kilometra puta potrošiće 121 milion dinara

NIŠ

        Počelo je uređenje puta od Malčanske petlje do Donje Vrežine ka Niša, a radove koje izvode Putevi Srbije a finansirani su novcem iz državne kase, zapravo od novca svih gradjana Srbije, obišle su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Nataša Stanković, predsednica Gradske opštine Pantelej na čijoj se teritoriji put nalazi.

 „Kao što smo pre dve nedelje najavili da će nam se država sa  novcem priključiti u rešavanju nekoliko velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << problema i desilo se. Zvanično smo se obratili Republici i sve  što smo tražili Niš će i dobiti zahvaljujući  pre svega  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je zajedno sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom analizirao  sve predloge  i evo danas  kreće rekonstrukcija puta od Malčanske petlje do Donje Vrežine. To je put za koji su naši sugrađani najčešće govorili da treba prvo da sepopravi. U pitanju je trasa od pet kilometara koju koriste građani koji ne izlaze na auto-put, koji iz pravca Zajačara i Svrljiga,  odnosno sa istoka Srbije ulaze u grad Niš“, rekla je Sotirovski .

    Ona je najavila i početak radova na još nekoliko deonica koje su od značaja za građane, da se završi deonica do Niške Banje,  Kovanlučka ulica na Paliluli i jedna od jedna od postojeće deonice, Miljkovac –Cerje ili Velepolje-Kravlje, a o tome će odlučiti Putevi Srbije.

   „Grebani asfalt koji bude skinut sa ove donice kod Malčanske petlje biće iskorišćen za posipanje  nekih ulica koje su manjeg prioriteta  a jako su važne našim građanima jer su u  njima godinama gazili blato, kada se steknu uslovi i one će biti asfaltirane“, dodala je Sotirovski.

   Prema rečima Zorana Prokića, izvršnog direktora Direkcije za izgradnju gradova projekti koji će biti realizovani u gradu od posebne su važnosti.

   „Direkcija je u ovim projektima učestvovala u pripremanju dokumentacije i drago mi je da su svi  projekti prošli u državnim institucijama. Danas počinju radovi deonice koja je važna. Radi se o putu u dužini od 5,2 kilometara, a  vrednost radova je 121 milion. Radovi će  biti završeni za oko 60 kalendraskih dana“. Kazao je Prokić.

    Radove je obišla i Nataša Stanković, predsednica Gradske opštine Pantelej.

   „Sve što se radi na teritoriji GO Pantelej na inicijativu je ljudi koji tu žive i tako je i sa ovom deonicom koja se sada rekonstruiše. Oni su i kritičari i savetnici. Ova deonica je jako važna, ona je ulaz u grad Niš, ovo je lice naše opštine.Zadovoljna sam i odrškom koju imamo od strane grada a sada, kroz ove projekte, i od strane Republike. Ovo je druga deonica koja se radi na našoj teritoriji. Prva je bila put Knez Selo – Malča“, istakla je Nataša Stanković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.