Za praćenje kvaliteta vazuha instituti i zavodi na jugu dobijaju skoro 5 miliona dinara od Ministarstva

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2021, 08:29

Za praćenje kvaliteta vazuha instituti i zavodi na jugu dobijaju skoro 5 miliona dinara od Ministarstva

Od ukupno 25,5 miliona dinara, koliko je izdvojeno iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine za praćenje kvaliteta vazduha, 4,9 miliona biće raspoređeno zavodima za javno zdravlje i institutima na jugu Srbije, saopštavaju iz tog Ministarstva.

Još jedan projekat Ministarstva namenjen je unapređenju kvaliteta vazduha, a među 17 zavoda u Srbiji koji će dobiti novac je 5 ustanova sa juga zemlje.

Sredstva su opredeljena za: Zavod za javno zdravlje Niš, Zavod >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za javno zdravlje Pirot, Zavod za javno zdravlje Leskovac, Zavod za javno zdravlje Vranje i Zavod za javno zdravlje u Prištini – Kosovska Mitrovica u ukupnom iznosu od 4.908.183 dinara - navode iz Ministarstva.

Za unapređenje kvaliteta vazduha ministarka Irena Vujović je rekla, piše u saopštenju na sajtu Vlade, da važnu ulogu ima državna mreža monitoringa kvaliteta vazduha u okviru koje zavodi i instituti kontrolišu kvalitet vazduha na ukupno 37 mernih mesta.

Cilj merenja jeste da utvrdimo kakav je trend u promenama kvaliteta vazduha i zato su nam dobijeni podaci od zavoda i instituta dragoceni - rekla je ona.

Podsetimo,o zagađenost vazduha u Nišu novinari Južnih vesti pišu i istražuju duže vreme, a nedavno je za bolji kvalitet vazduha u tom gradu iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno i 12 miliona dinara za zamenu ložišta u domaćinstvima u Nišu, a 3,64 miliona za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.