Za dva sata skupili 11 kilograma starih baterija

Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dva sata skupili 11 kilograma starih baterija

VUČJE

U  akcije postavljanja kontejnera za prikupljanje istrošenih baterija, koju je organizovala nevladina organizacija “Porečje” iz Vučja,  prikupljeno je 11,3 kilograma starih baterija.

U toku ove jednodnevne akcije postavljena su dva kontejnera na dve različite lokacije – zelena pijaca u Vučju (ispred STR Zelen) i ispred marketa Zlatan Trag u Bunuškom Čifluku.

“Planirane akcije su ostvarile neka naša očekivnaja. Samu akciju je kroz direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << učešće podržalo preko 200 stanovnika ovih dveju mesnih zajednica, kao i 17 volontera organizacije Porečje iz Vučja. Na ovaj način pružena je šansa lokalnom stanovništvu ove dve mesne  zajednice da svoj opasan otpad , koji nastaje u domaćinstvu,  odlažu na zakonski prihvatljiv način. Potpisan je I ugovor sa Udruženjem sakupljača sekundarnih sirovina o redovnom pražnjenju ovih kantejnera i predaji baterija na dalji tretman”, kaže menadžer NVO Porečje  Zoran Živković.

NVO Porečje je realizovala ovu akciju uz podršku programa CSOnnect, koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.