Vučić najavio po 30 evra građanima u maju i novembru i tri puta poklone za penzionere

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 23:55

Vučić najavio po 30 evra građanima u maju i novembru i "tri puta poklone za penzionere"

Prošle godine 100 evra, a sada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a obećao po 30 evra za punoletne građane, pa bi prva isplata bila za četiri meseca, dok će na drugu, oni koji se budu prijavili, sačekati do novembra. Najavio je i da će penzionerima isplatiti dodatnih 50 evra, pa će oni dobiti, kako je rekao, poklone tri puta.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije Vučić je rekao da će od narednog meseca početi realizacija paketa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ekonomskih mera u vrednosti od 2,5 milijardi evra, a koji uključuje i novčana sredstva za sve punoletne građane i pomoć privredi.

Svi građani će, kako je rekao Vučić, moći da se prijave za 30 evra u maju, za isto toliko i u novembru, a pored tih 60, za penzionere je najavio još 50 evra.

To će biti tri puta pokloni za penzionere, a dva puta za sve punoletne građane. To su srpske pare iz srpske kase iz ozbiljne srpske države, ukupan paket mera, sa velikim preduzećima ukupan paket mera je dodatne 2,5 milijarde. Idemo brzo sa tim paketom mera – rekao je Vučić za RTS.

Dodao je i da će po 50 odsto iznosa minimalne zarade dobiti mikro, mala i srednja preduzeća, ali i da postoji dilema da li će se to odnositi i na velika preduzeća. Taj novac će se, kako je naveo, isplaćivati od 1. aprila.

Takođe, rekao je da će autoprevoznicima biti isplaćeno po 600 evra za svaki autobus u periodu od šest meseci.

Ako neko ima 20 autobusa 600 evra dajemo po autobusu, jer su oni najugorženiji da bismo mogli da ih sačuvamo i da bismo bili fer prema njima – istakao je Vučić.

Najavio je da će još za 500 miliona evra država proširiti garantnu šemu, kako bi se očuvala likvidnost privrednog sektora. Dodao je da javni dug Srbije neće preći 61 odsto.

Držimo sve pod kontrolom, deci nećemo ostavljati dugove, a sve zavisi od našeg rasta – rekao je za RTS.

Podsetimo, uoči izbora prošle godine građanima Srbije koji su se prijavili isplaćeno je po 100 evra, a stručnjaci su taj čin ocenili kao kampanju usred pandemije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.