Vremenske prilike pogodovale kukuruzu u Toplici, očekuje se prinos od sedam tona po hektaru

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Avg.2020, 13:37

Vremenske prilike pogodovale kukuruzu u Toplici, očekuje se prinos od sedam tona po hektaru

Vremenske prilike, naročito u junu i julu mesecu, pogodovale su kukuruzu koji je u Topličkom okrugu zasejan na površini od skoro 7.500 hektara.

-Poljoprivrednici koji su u optimalnom roku zasejali ovu ratarsku kulturu i primenili sve agrotehničke i zaštitne mere ove godine mogu očekivati izuzetno dobar rod, izjavio je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi (PSS) u Prokuplju Radovan Bjelica.

On je istakao, da se ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u proseku, po jednom hektaru može očekivati prinos od sedam tona kukuruza u klipu.

-Primećeno je da se na velikom broju stabljika nalazi i po tri klipa kukuruza što garantuje dobar prinos, kazao je Bjelica.

Prema mišljenju poljoprivrednih stručnjaka berba ranih hibridnih sorti kukuruza počeće u prvoj polovini septembra meseca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.