Vojska SAD donirala niškoj kardiohirurgiji opremu od 400.000 evra

Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD donirala niškoj kardiohirurgiji opremu od 400.000 evra

NIŠ

Vojska SAD donirala je niškoj Klinici za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju aparate i tehniku vredne 400.000 evra.

Ova oprema će biti korišćena na intenzivnoj nezi i u operacionim salama.

Kolegijum ove  klinike odlučio je da, u znak zahvalnosti,  ceo operacioni blok nosi ime Vudroa Vilsona, američkog predsednika iz vremena Prvog svetskog rata.

Po rečima šefa klinike Dragana Milića zahvaljujući ovoj donaciji kapacitet klinike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od 250 operacija godišnje mogao da bude uvećan na 700-800 operacija godišnje.

Donirani su aparat za ekstrakorporalnu cirkulariju koji košta 220.000 evra, hiter-kuler za hlađenje pacijenata, ekmo-pumpa koja zamenjuje rad srca i pluća, digitalni mobilni rendgen aparat zajedno sa štampačem i najnoviji aparat za intraoperativno spašavanje krvi.

Pripadnici američke vojske koji su uručili donaciju učestvuju zajedno sa Vojskom Srbije i prodanicima još nekoliko zemalja  u vežbi pod nazivom “Platinasti vuk” na jugu Srbije, u bazi JUG kod Bujanovca.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.