Voda iz gradskog vodovoda u Babušnici i dalje nije ispravna za piće

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2023, 10:57

Voda iz gradskog vodovoda u Babušnici i dalje nije ispravna za piće

Voda iz javnog vodovoda u Babušnici i dalje nije za piće, jer su analize uzetih uzoraka pokazale da je i dalje mutna i vrednosti su iznad gornje granice dozvoljenog. Cisterna sa pijaćom vodom postavljena je u centru Babušnice.

U dva od tri uzorka utvrđena je povećana mutnoća, saopštavaju iz babušničkog Komunalca.

Mutnoća je u jednom uzorku bila 2,54 NTU, a u drugom 1,09. Gornja granica vode za piće je 1,0 prema važećem Pravilniku - saopštavaju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Komunalca.

Na osvovu tih rezultata ispitivanja preporuka stručnjaka Zavoda za javno zdravlje Pirot je da se voda iz javnog vodovoda ne koristi za piće i pripremu hrane dok se ne izvrše tri uzastopna uzorkovanja i ne dobiju rezultati da je voda higijenski ispravna.

Podsetimo, do zamućenja je došlo na izvorištu Ljuberađa u istoimenom selu, odakle se vodom snabdevaju meštani Babušnice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.