Vlasotinčani na javnoj raspravi o budžetu tražili izgradnju javnog toaleta

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčani na javnoj raspravi o budžetu tražili izgradnju javnog toaleta

Zbog toga što Vlasotince ima manifestacije koje posećuje veliki broj ljudi, kao i kupalište, građani su od lokalne samouprave zatražili da se u narednoj godini izgradi javni toalet. Na javnoj raspravi o budžetu za 2020. godinu građani su najviše zamerki imali zbog stalnog menjanja plana kapitalnih investicija.

Planirani buždet za 2020. godinu je za oko 100 miliona dinara manji od ovogodišnjeg i iznosi nešto više od 895 miliona dinara. U ukupan budžet, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rekao Saša Mihajlović, šef Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti, ne ulaze sredstava kojima se rekonstruiše Osnovna škola “8. oktobar” i radionice u Tehničkoj školi.

Preko budžeta idu samo sredstva kojima se plaća PDV na te radove, a to ovde nije slučaj. Takođe, do smanjenja je došlo jer je došlo do promene tarife za takse za korišćenje javne površine - rekao je Mihajlović.

Najviše novca iz opštinskog budžeta otići će na plate zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, a broj zaposlenih i u 2020. biće isti.

Foto: Agencija Publika Građani su na javnoj raspravi predložili da se u narednoj godini izgradi javni toalet, a nadležni su predlog prihvatili, te sledi izrada projekta, izbor lokacije i procena koliko će novca trebati za izgradnju.

Nas zanima kako se određuju prioriteti kapitalnih investicija i zašto u toku godine dolazi do promene plana, te se neki projekti ne završavaju na vreme - pitali su građani.

Kako je rečeno na javnoj raspravi, na sam plan utiče više faktora, a glavni je dobijanje odnosno ne dobijanje novca za određeni projekat.

U toku je izrada sajta preko koga će građani moći da prate trošenje novca iz budžeta, a projekat bi, prema rečima koordinatora Marinka Đorđevića, trebalo da bude završen za najviše 2 godine.

Za godinu do dve imaćemo budžetski portal na sajtu Opštine preko koga će i građani i odbornici i svi koji žele moći da prate trošenje budžetskog novca - kaže Đorđević.

Dodaje i da je planirano oko 1,5 miliona dinara iz budžeta i još oko 500.000 dinara od donacija, za one radove za koje će se građani opredeliti.

O najvažnijem dokumentu za funkcionisanje lokalne samouprave odbornici će raspravljati na narednoj sednici Skupštine koja je zakazana za petak, 20. decembar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.