Izvor: JUGpress.com, 05.Feb.2021, 21:33

Vlasotinčani dobrovoljni humani davaoci krvi

VLASOTINCE

Vlasotinački Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Niš imaju dugogodišnju uspešnu saradnju u humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi. Tako je bilo i ove prve nedelje u februaru, u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Giginoj kući odazvao se veliki broj Vlasotinčana koji su dali ovu dragocenu tečnost , upravo, onima koja je ona najpotrebnija.

Akciji su se odazvala 44 davaoca, a 42 dali su svoju krv. Od ovog broja bilo je šest žena i jedan davaoc koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je prvi put dao svoju krv. Zdravstveni radnici Zavoda za transfuziji krvi iz Niša biće u Vlasotincu i narednog meseca, rekli su nam domaćini iz vlasotinačkog Crvenog krsta, koji su svih ovih predhodnih godina predano radili u ovoj humanitarnoj akciji.

Kao dugogodišnji sportista koji se uvek borio sa atletskom štopericom u želji da postignem što bolji takmičarski rezultat, opredelilo je u meni želju da davanjem svoje krvi pomognem nekome koji se, takođe, možda bori sa vremenom, koje za njega znači produžetak života. Zato ovom prilikom pozivam sve one koji mogu da daju ovu dragocenu tečnost, kako bi smo nekome produžili ili ga ostavili u životu. Ovo je moje deveto davanje krvi, i sigurno ću na svakoj narednoj akciji prikupljanja krvi biti u stroju dobrovoljnih davalaca krvi – rekao nam je Predrag Filipović, najuspešniji sportista svih vremena sa juga Srbije i četvorostruki učesnik Olimpijade najveće svetske smotre sportista.

Na slici : prvi s leva Predrag FilipovićI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.