Izvor: JUGpress.com, 24.Apr.2024, 22:07

Vlasotinački folklorci zaigrali pred bugarskom publikom

VLASOTINCE

U bugarskom gradu Kostinbrod od 19. do 21. aprila održan je 14. Međunarodni festival folklora „Šopski naniz“. Na festivalu su učestvovala kulturno-umetnička društva „Crnilović“ i „Bratstvo“ iz Vlasotinca, kao i vokalni solista Nina Valčić. Vlasotinački izvođači nastupili su drugog dana festivala.

U kategoriji folklornih ansambala do 18 godina, drugo mesto žiri je dodelio KUD „Crnilović“, koji je nastupao pod budnim okom koreografa Marka >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Stojkovića.

KUD „Bratstvo“ pod upravom koreografa Marka Stanojevića osvojio je treće mesto u kategoriji narodnih igara do 18 godina. Desetogodišnja Nina Valčić se bugarskoj publici predstavila pesmom „Gnezdo orlovo“.

Festival su organizovali Opština Kostinbrod , NČ „Ivan Vazov – 1947“, NČ „Sveti Kiril i Metodije – 1890“ i NČ „Zarja – 1914“.

Imamo veoma lepu i uspešnu saradnju sa folklornim ansamblima iz Bugarske, pa su česta i uzajamna gostovanja. Svake godine neki od folklornih ansambala iz Bugarske ima svoje programe pred našom publikom, a česti su i naši nastupi u Bugarskoj. Saradnja sa ansamblima iz Kostinbroda počela je 2019. godine i uspešno traje do danas – ističe Bratislav Valčić, predvodnik vlasotinačkih ekipa na ovom međunarodnom festivalu. (kraj)VS/MNI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.