Više od 200 grama zlatnih novčića zaplenjeno na Strezimirovcima

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2021, 12:11

Više od 200 grama zlatnih novčića zaplenjeno na Strezimirovcima

Pokušaj jednog putnika da prokrijumčari 85 zlatnika sprečili su carinici na Graničnom prelazu Strezimirovci, a protiv 45-godišnjeg muškarca je pokrenut prekršajni postupak.

Nakon preciznog merenja utvrđeno je da je ukupna težina otkrivenog zlata 226,7 grama, a ono je pronađeno u kombiju kojim je upravljao 45-godišnji putnik koji je iz Holandije, u kojoj živi, krenuo na put ka Turskoj.

Tokom detaljnog pregleda u kabini vozila je otkrivena najlon kesa sa dve >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kutijice pune zlatnika i nešto nakita. Šverc zlata sprečen na Graničnom prelazu Strezimirovci: foto: Uprava carina

U kutijicama se nalazilo ukupno 85 zlatnika - 70 zlatnika prečnika 18 mm, 12 zlatnika prečnika 21 mm, 2 zlatnika prečnika 30 mm, dok je najveći imao prečnik od 35 mm. Pored zlatnika u jednoj od kutijica otkriven je i zlatni lanac dug gotovo pola metra - saopštavaju iz Uprave carina.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je zlato privremeno zadržano, kao i vozilo jer vrednost prekršaja prelazi vrednost jedne trećine putničkog kombija u

kome je otkrivena krijumčarena roba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Carinici na granici sa Bugarskom sprečili pokušaj krijumčarenja 85 zlatnika

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021

Carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja 85 zlatnika na graničnom prelazu Strezimirovci sa Bugarskom, saopštila je Uprava carine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.