Vidovdanski - noćni uspon na Rtanj

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jun.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vidovdanski - noćni" uspon na Rtanj

Planinarski klub "Železničar" Niš vas u subotu uveče 24. juna, vodi na tradicionalnu planinarsku akciju planinarskog saveza Timočkog regiona "16. VIDOVDANSKI - NOĆNI USPON NA RTANj" u organizaciji planinarskog kluba "Šiljak" iz Boljevca.

Planinarski klub "Šiljak" iz Boljevca i ove godine organizuje tradicionalnu planinarsku akciju "16. Vidovdanski noćni uspon na Rtanj". Staza je ukupne dužine 14.2 km a kreće iz naselja Rtanj južnom stranom planine i za četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sata laganog hoda stiže se do vrha Šiljak na 1560 mnv. Rtanj je jedno od najmisterioznijih mesta u Evropi. Prema geografu, Jovanu Cvijiću, Rtanj spada u red najlepših planina u Srbiji. Poseban izazov predstavlja noćni uspon na najviši vrh Rtnja, Šiljak (1560mnv) i pogled na zvezdano nebo koje je iznad ove planine magično, zatim posmatranje izlaska sunca sa vrha. A sve to predstavlja jedan nesvakidašnji doživljaj za svakog planinara i ljubitelja prirode.

PROGRAM AKCIJE SA SATNICOM PK "ŽELEZNIČAR" NIŠ

Akcija se održava u noći sa subote (24. jun) na nedelju (25. jun)

Subota, 24. jun

•    21:00 - 21:30 – okupljanje učesnika na autobuskom stajalištu pored ulaza u gradsku tvrđavu

•    21:30 – polazak iz Niša

•    00:15 – otvaranje akcije u naselju Rtanj

•    00:30 – polazak na uspon južnom stranom planine

•    04:30 – izlazak na vrh i posmatranje izlaska sunca

•    05:00 - 08:00 – vreme predviđeno za boravak na vrhu planine

•    08:00 - 11:00 – silazak južnom stranom planine u naselje Rtanj

•    11:00 – Očekivano vreme polaska za Niš

Staza je fizički srednje zahtjevna pa se ne preporučuje početnicima i osobama sa slabom kondicijom.

Molimo učesnike da dobro procene svoje fizičke mogućnosti i da se prie polaska na planinarsku akciju konsultuju sa vodičem.

Više na:

https://www.facebook.com/pkzeleznicarnis/?fref=mentions

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.