Veliko interesovanje Prokupčana za francuski film

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Mar.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje Prokupčana za francuski film

U Narodnom muzeju Toplice, sinoć otvoren Francuski filmski karavan u okviru koga će ljubitelji filma moći da uživaju u francuskim komedijama.

Organizator Francuskog filmskog karavana je Film klub Prokuplje u saradnji sa francuskim institutom i Udruženjem „Šarl Tranije.“

Petodnevni francuski karavan u Prokuplju je otvoren  projekcijom filma „Gazele“. Sa ovim filmskim festivalom u naš grad stigla je i direktorka francuskog instituta u Nišu Marion >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Vio.

Ona je u toku dana u prokupačkim školama održala radionice, na kojima je sa decom razgovarala o istoriji i kulturi.

-Nastojaću i ubuduće da radim na tome da naša saradnja bude jača i čvršća. Zaista mi je drago što ovde  puno ljudi i dece voli francuski jezik i kulturu. Ovaj filmski festival je prvi put u Prokuplju, ali sigurno ne i poslednji, istakla je Marion.

Prokupačka publika je sa velikom pažnjom i interesovanjem pratila film „Gazele“, a među publikom je najviše bilo učenika i nastavnika francuskog jezika iz prokupačkih škola.

Ostali filmovi ovog karavana, biće prikazani takođe u muzeju i to 13. 14. i 15. marta u 19 časova.

Svi oni koji vole francuski film, sada mogu da uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima iz ove zemlje i u našem gradu, zahvaljujući  Film klubu Prokuplje, Udruženju srpsko-francuskog prijateljstva „ General Šarl Tranije“ u Prokuplju, ali i Francuskom institutu u Nišu i Narodnom muzeju Toplice.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.