Velika subota: Posni đuveč

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Apr.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika subota: Posni đuveč

Poštujući današnji dan, Veiku subotu i osećanja većine vernika, danas spremamo posni đuveč na na maslinovom ulju, iz pčinjskog kraja, koji može biti veoma ukusan sa začinskim dodacima.

Sastojci

1 glavica crnog luka

2 čenja belog luka

3 kom. korimpira

1 šolja graška ili dve tikvice (seckane)

1 šolja zelene boranije (ili koprive, 500 g)

1/2 šolje pirinča

1 šolja seckane paprike
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
1 šolja paradajza, tomatina (paradajz pirea)

3 kom. šargarepe

maslinovog ulja, so, biber i malo suvog začina, ljuta paprika

šolja je od 2dl.

Priprema

Na maslinovom ulju upržiti crni i beli luk. Zatim dodati na kolutiće izrezanu šargarepu. Prodinstati oko pet min. Dodati papriku, grašak, boraniju, krompir i naliti jednom šoljom vode da se ukrčka.

Kada se ukrčka povrće začiniti biberom, soli, i suvim začinima, ljutom paprikom.

Povrću dodati paradajz, tomatino i opran pirinač. Još koji minut krčati na vatri, siipati povrće u pekač, a može i u bilo koji pleh. Pa staviti povrće u već zagrejanu pećnicu na 250 stepeni da se zapeče (60 min), dok ne dobije lepu koricu.

Služiti toplo uz karsatavce ili bilo koju kiselu salatu!

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.