Večeras premijera predstave “Duge noći, crne zastave”

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras premijera predstave “Duge noći, crne zastave”

NIŠ – Premijera predstave “Duge noći, crne zastave”, urađena prema romanu Dejana Stojiljkovića, u režiji Ivana Vukovića biće izvedena večeras u Narodnom pozorištu

Ova predstava je urađena u koprodukciji Šabačkog pozorišta i niškog teatra, pod pokroviteljstvom grada Smedereva. Premijerno je izvedena 6. jula na pozorišnom festivalu “Teatar u tvrđavi” u Smederevu.

„U zemlji u kojoj se istorija prepravlja i po par puta za jedan ljudski vek, teško je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << odrediti šta je mit, šta je podatak, šta propaganda, a šta je i zašto u senci. Dejan Stojiljković se u romanu „Duge noći i crne zastave“ poigrava našim odnosom prema prošlosti i meša istoriju i fantastiku tako da pravi jedan novi mit, dok predstava ide još i korak dalje. U osvit trenutka koji nekako odbija da ostane u prošlosti – Kosovske bitke, par godina ranije, dešava se naša predstava. Vere, ljudi, ideje, demoni, košmari dva sveta – neumoljivo se survavaju jedni na druge. Ishod znamo svi, razlozi nam nekako uvek izmiču. Bajka o nama, to je predstava „Duge noći i crne zastave“, izjavio je reditelj Ivan Vuković.

Dramatizaciju romana zajedno su priredili autor romana i Ivan Velisavljević. Uloge tumače glumci iz Šapca i Niša: Zoran Karajić, Oliver Šukletović, Aleksandar Marinković, Dejan Cicmilović, Miloš Vojnović, Vladimir Milojević, Strahinja Barović, Sanja Krstović i drugi. Kostimograf je Dragica Laušević, a scenografiju potpisuje Nikola Nikolić. Autor muzike je Miroslav Radulović.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.