Vanredna situacija u Vlasotincu ostaje na snazi - zatvaraju se pijace, deo vrtića Kolibri prelazi na onlajn

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2020, 10:01

Vanredna situacija u Vlasotincu ostaje na snazi - zatvaraju se pijace, deo vrtića "Kolibri" prelazi na onlajn

Zbog, kako kažu u lokalnom Štabu za vanredne situacije, izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije koja ima tendenciju daljeg pogoršanja, odlučeno je da vanredna situacija u opštini Vlasotince ostane na snazi do daljeg. "Komunalac“ će obustiti rad zelene, mlečne i stočne pijace do 3. decembra, dok do petka 27. novembra na onlajn program prelaze deca iz vrtića "Kolibri" zbog 5 pozitivnih radnika predškolske ustanove i 6 njih koji čekaju rezultate testiranja.

Vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << situacija u Vlasotincu proglašena je 12. novembra na 14 dana, ali je zbog povećanja broja zaraženih Štab odlučio da je produži.

Odlučeno je da zatvore pijace, da se pojača dezinfekcija javnih površina, a načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova naloženo je da omoguće rad od kuće zaposlenima kojima radni proces to dozvoljava.

Od danas do petka 27. novembra na onlajn program prelaze tri grupe pripremnog predškolskog programa i jedna mlađa vaspitna grupa u vrtiću „Kolibri“ u Vlasotincu, zbog petoro pozitivnih radnika predškolske ustanove i šestoro koji čekaju rezultate testiranja. U Štabu podsećaju da nisu nadležni da odlučuju o prelasku škola na rad na daljinu - saopšteno je.

Podsećaju da od danas do 3. decembra od 18 do 5 sati narednog dana neće raditi ugostiteljski objekti, tržni centri, ustanove kulture, kazina, a da je do 21 sat dozvoljen rad apotekama, pumpama i objektima koji dostavljaju hranu.

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje, u saradnji sa policijom, strogo će kontrolisati poštovanje mera izolacije i samoizolacije - saopšteno je.

Članovi Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu još jednom apeluju na građane da poštuju mere lične zaštite i sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.