Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2020, 00:12

Obustavlja se rad pijace u Vlasotincu

VLASOTINCE

            Vanredna situacija u opštini Vlasotince ostaje na snazi do daljnjeg, odlučili su članovi Štaba za vanredne situacije na večerašnjoj sednici. Razlog je izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija koja ima tendenciju daljeg pogoršanja, saopšteno je iz ove opštine.

U cilju suzbijanja širenja epidemije, a u skladu sa merama republičkog štaba, od 24.novembra do 3.decembra od 18 do 5 sati narednog dana neće raditi ugostiteljski objekti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tržni centri, ustanove kulture, kazina.

Do 21 sat je dozvoljen rad apotekama, pumpama i objektima koji dostavljaju hranu.

Maske su obavezne u zatvorenim objektima, kao i na otvorenom gde nema uslova za držanje fizičke distance. Javna okupljanja više od pet osoba i dalje su zabranjena, kako u otvorenom, tako i u zatvorenom. Iz ove odluke izuzete su radne sredine, škole, prodavnice, tržni centri i slični objekti za koje važi pravilo prisustva jedne osobe na 4 metra kvadratna korisne površine.

Načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova naloženo je da omoguće rad od kuće zaposlenima kojima radni proces to dozvoljava.

„Komunalac“ obustavlja rad zelene, mlečne i stočne pijace od 24.novembra do 3.decembra, a „Vodovod“ će nastaviti s pojačanom dezinfekcijom javnih površina.

Od sutra do petka 27.novembra na onlajn program prelaze tri grupe pripremnog predškolskog programa i jedna mlađa vaspitna grupa u vrtiću „Kolibri“ u Vlasotincu, zbog petoro pozitivnih radnika predškolske ustanove i šestoro koji čekaju rezultate testiranja. U Štabu  podsećaju da nisu nadležni da odlučuju o prelasku škola na rad na daljinu.

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje, u saradnji sa policijom, strogo će kontrolisati  poštovanje mera izolacije i samoizolacije, saopšteno je.

Članovi Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu još jednom apeluju na građane da poštuju mere lične zaštite i  sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora, kako bi svi zajedno suzbili širenje zarazne bolesti kovid 19.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vanredna situacija u Vlasotincu ostaje na snazi - zatvaraju se pijace, deo vrtića "Kolibri" prelazi na onlajn

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2020

Zbog, kako kažu u lokalnom Štabu za vanredne situacije, izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije koja ima tendenciju daljeg pogoršanja, odlučeno je da vanredna situacija u opštini Vlasotince ostane na snazi do daljeg. "Komunalac“ će obustiti rad zelene, mlečne i stočne pijace do 3. decembra,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.