Usled vremenskih nepogoda u Sokobanji proglašena vanredna situacija, uvedena dežurstva u ugroženim naseljima

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Jun.2023, 19:35

Usled vremenskih nepogoda u Sokobanji proglašena vanredna situacija, uvedena dežurstva u ugroženim naseljima

Na teritoriji opštine Sokobanja usled vremenskih nepogoda i obilnih padavina koje su oko 13 časova zadesile to područje je proglašena vanredna situacija.

Odlukom Štaba za vanredne situacije zatvoreni su:

– Most u Rtanjskoj ulici („mlinski“);

– Opštinski put za Dugo polje i Vrelo;

– Opštinski put za Beli Potok.

Ostali putevi funkcionišu otežano.

Apeluje se na građane da se prilagode novonastaloj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i uslovima, poručuju iz opštine Sokobanja.

Predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić nalazi obišao je danas zajedno sa direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem i direktorom JP "Zelenilo - Sokobanja" Bojanom Todosijevićem sa njihovim timom, pripadnicima Sektora za vanredne situacije, kao i ljudstvom i mehanizacijom ostalih privrednih preduzeća.

Na ovoj deonici uvedena su dvadesetčetvoročasovna dežurstva i službe nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu, prate stanje i sprovode sve mere u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

VANREDNA SITUACIJA U SOKOBANJI Ugroženo 50 domaćinstava i oko 200 ljudi

Izvor: Blic, 13.Jun.2023, 08:11

Zbog obilnih padavina i izlivanja reke Moravice, uvedena je vanredna situacija i u opštini Sokobanja. Uglavnom su popravljene podrumske prostorije i niko od stanovnika nije evakuisan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.