Uskoro rekonstrukcija stalne postavke na drugom spratu leskovačkog muzeja

Izvor: juGmedia, 09.Maj.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro rekonstrukcija stalne postavke na drugom spratu leskovačkog muzeja

Narodni muzej Leskovac u godini 70. rođendana postojanja očekuje obeležavanje ovog  jubileja impozantnom rekonstrukcijom drugog sprata ovog hrama kulture.

Naime, Narodni muzej je preko projekata Vlade Repubike Srbije dobio 6 miliona dinara za projekat druge faze rekonstrukcije stalne postavke.

Reč je o vremeplovu leskovačkog kraja, gde će biti prikazan svakodnevni život Leskovčana u 19. i 20. veku. Prikazaćemo razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovca od jedne turske kasabe u jedan moderan industrijski grad koji je s pravom nosio ime srpskog Mančestera“, ističe direkotrka muzeja Mira Ninošević.

Ta postavka će se nalaziti na spratu, u galeriji sa leve strane. U nastavku, narednih godina, očekuje se nova rekonstrukcija i prikaz buna, ratova i ustanaka u leskovačkom kraju.

Leskovački muzej zapravo svoj jubilarni rođendan proslavlja sutra, 10. maja, i to izložbom “Ratni put Moravske divizije od 1914.-1918. godine“, koja je posvećena senima, slavi i spomenu na hrabre srpske ratnike iz jugoistočne Srbije, pobednike borbe za slobodu u Velikom ratu.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Narodni muzej u Leskovcu obeležava 70 godina od osnivanja

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2018, 08:42

Vrata narodnog muzeja za sve Leskovčane otvorena su već 7 decenija, a ove godine, osim Svečane sednice i promocije Leskovačkog zbornika, Dan muzeja obeležiće i otvaranje izložbe Ratni put Moravske divizije 1914 - 1918...Iako je zvanično osnovan 2. maja davne 1948. godine, Narodni muzej u Leskovcu...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.