Izvor: JUGpress.com, 03.Nov.2021, 13:12

Uručeni ugovori o podsticajnim sredstvima mikro, malim i srednjim preduzećima

NIŠ

                      Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je u Gradskoj kući ugovore o bespovratnim sredstvima predstavnicima mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnicima za unapređenje konkuretnosti. Ove godine na javni poziv se javilo 88 firmi , a ugovore je potpisalo njih 46 koji su ispunili sve uslove  predviđene javnim pozivom. Potpisnici ugovora, odnosno njihova preduzeća, imaju rok od 40 dana da realizuju aktivnosti koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << naveli u svojim  prijavama, a koje se odnose na nabavku nove opreme  ili mašine, delova za mašinu ili specijalizovanih alata, digitalizaciju poslovanja, testiranje novih proizvoda i poboljšanja postojećih i razvoj novih proizvoda ili usluga.

                       “Grad će i naredne godine pokušati maksimalno da vam pomogne , ove godine smo  izdvojili 12 miliona dinara ali biće realizovano samo osam. Bilo je mnogo predstavnika mikro, malih i srednjih preduzeća koji su konkurisali ali je samo vas 46 prošlo ovaj konkurs. Računajte na Grad i na našu pomoć i naredne godine.Vrata Gradske kuće su vam otvorena kao i vrata Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj  koja je sprovela ovaj konkurs. Nama možete da se obratite za sva pitanja i sve nedoumice kako  bi smo svi zajedno uspeli na ovom zajedničkom zadatku a vama što više pomogli kao i ljudima koje zapošljavate u vašim firmama”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                        Maksimalni iznos sredstava koja se dodeljuju za pokrivanje do 50 posto opravdanih troškova bez PDV-a  iznose 300.000 dinara po privrednom subjektu, odnosno 150.000 dinara za digitalizaciju poslovanja.

                       “Dobili smo danas 300.000 dinara  a sredstava ćemo iskoristiti za izradu  kvalitetnog i dobrog biznis plana zbog sve većih promena koje su nas zadesile u ovoj situaciji. Firma je skoroosnovana i želimo da se proširimo, da uvezemo nove arikle i povećamo količinu uvoza.Inače firma se bavi uvozom sirovina za samoposlužne automate za kafu i tople napiteke”, kaže Ana Krgović kojoj je gradonačelnica juče uručila ugovor o posticajnim sredstvima.

                        Među dobitnicima ovih sredstava nalazi se i Suzana Miljković koja je vlasnica kozmetičkog salona.

                        “Ovo je drugi put  da sam dobila podsticajna sredstva na ovom konkursu koja su, mogu to da kažem, značajna podrška za nas. Posebno mi je drago da i Grad i KLER stoje iza preduzetnika. Novac koji sam dobila, to je 300.000 dinara, iskoristiću za kupovinu novog aparata. U pitanju je laser za skidanje tetovaža i za druge tretmane lica”, kaže Suzana Miljković.

                         Ovo je četvrti put da Grad na ovaj način dodeljuje  bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju pružanja pomoći i unapređenja poslovnog okruženja u gradu.

                         Grad trenutno sa dvema bankama realizuje i program kreditiranja privrednih subjekata tako što pokriva kamatu na kredite.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.