Ukradena bista narodnog heroja Koste Stamenkovića

Izvor: juGmedia, 14.Jan.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradena bista narodnog heroja Koste Stamenkovića

LESKOVAC – Nepoznati lopovi ukrali su prošle noći bronzanu bistu narodnog heroja u Leskovcu Koste Stamenkovića.

Bista od tridesetak kilograma bila je deo spomen kuće na uglu ulica Ilije Strele i Topličkog ustanka, u kojoj se rodio i živeo ovaj leskovački revolucionar i borac za radnička prava.

Portaparol PU Leskovac Boban Zdravković rekao je za Jugmediu da su komšije danas prijavile krađu a da je bista najverovatnije nestala prošle noći.

Ovim spomen obeležjem gazduje Narodni muzej, čiji su radnici tek danas postavljali reflektore ispred dvosobne muzej kuće u raspadanju.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE: Ukradena bista narodnog heroja

Izvor: B92, 14.Jan.2014

Leskovac -- Nepoznati lopovi ukrali su sinoć u Leskovcu bronzanu bistu narodnog heroja Koste Stamenkovića, koja je decenijama stajala ispred njegove rodne kuće...Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković potvrdio je za agenciju Beta da je krađa prijavljena pre nekoliko sati, a da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.