Ukinuta vanredna situacija nakon nevremena na teritoriji 12 lebanskih sela

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2021, 10:26

Ukinuta vanredna situacija nakon nevremena na teritoriji 12 lebanskih sela

Olujno nevreme koje je pre 10 dana protutnjalo Opštinom Lebane napravilo je veliku štetu, pa je u 12 sela te opštine bila proglašena vanredna situacija. Ipak, na juče održanoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije kako stoji na sajtu lebanske opštine vanredna situacija je ukinuta.

Olujno nevreme praćeno gradom najviše štete je napravilo meštanima sela Konjino, Ždeglovo, Bošnjace, Lugare. Pertate, Ćenovac, Togočevce, Donje Vrnovce, Cekavica i Malo i Veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vojlovce. Uništene su poljoprivredne kulture i infrastuktura, a oštećenja je bilo i na pomoćnim objektima.

Na sednici Opštinskog odbora štaba za vanrednes situacije doneta je odluka da se ukine vanredna situacija na delu teritorije Opštine Lebane - stoji na sajtu opštine.

Ipak, na sajtu se ne navodi da li je završena procena celokupne štete i da li će opština nešto konkretno preduzeti kada je sanacija u pitanju.

Podsetimo, olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je Opštinu Lebane a u pojedinim selima grad praćen jakim vetrom je naneo veliku štetu poljoprivrednim proizvođačima, da bi nekoliko dana kasnije u 12 sela bila proglašena vanredna situacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.