Uhvaćen u krivolovu sa divljom svinjom na sankama

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćen u krivolovu sa divljom svinjom na sankama

U šumama iznad Gornjeg Matejevca i Knez Sela, gde je inače lov zabranjen, lovočuvari su uhvatili J. C. sa ustreljenom divljom svinjom. Uz koordinaciju policije oduzeto mu je oružje i protiv njega je podneta krivična prijava.

Kako kažu u Lovačkom udruženju Niš, čiji su lovočuvari uz pomoć termalnih kamera i otkrili lovca, pored toga što je predeo u kojem je životinja odstreljenja zabranjen za lov, prošla je i sezona lova na divlje svinje.

To lice >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je odstrelilo svinju, otišlo kući i ostavilo pušku, pa se vratilo sankama da prevuče odstreljenu divljač. Na tom terenu on nije smeo ni da se nalazi naoružan, a kamoli da puca. Posebno ne na divlju svinju koja je mogla da se lovi do 31. decembra 2015. godine - kaže Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog udruženja.

Sudska praksa je pokazala da se obično sve završi na pogodbi sa tužiocem uz određenu novčanu naknadu. Izriče se i mera oduzimanja naoružanja i to je propisano Krivičnim zakonikom - kaže Ćirković.

Dodaje da ovakvih slučajeva ima, ali da nisu česti, jer je poslednjih godina, kako kaže, podignuta bezbednost, pošto se Udruženje zalaže protiv krivolova i za povećanje fonda divljači.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.