U zbrinjavanje migranata uključuje se i Rusko-srpski humanitarni centar

Izvor: juGmedia, 03.Avg.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zbrinjavanje migranata uključuje se i Rusko-srpski humanitarni centar

NIŠ – Rusko-srpski humanitarni centar pomoći će državi Srbiji oko zbrinjavanja migranata i opremanja Centara za njihov prihvat, saopštili su danas u Nišu direktor Rusko-srpskog humanitarnog centraViktor Safjanov i Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Safjanov i Vulin su potvrdili da će RSHC dopremati u migracione centre šatore, agregate, krevete, ćebad i sve ostalo što je potrebno za ozbezeđivanje uslova za boravak migranata. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Vulin je istakao da će Rusko-srpski humanitarni centar zadovoljavati potrebe migracionih centara širom zemlje, i to na dnevnom nivou.

„Pomoć oko zbrinjavanja migranata nama je potrebna sada, ovoga časa i pronašli smo je u RSHC-u. Na ovaj način ćemo jeftinije rešavati problem migranata, ali ćemo i izbeći čekanja da se završi konkurs ili tender za dodelu pomoći neke humanitarne organizacije“, rekao je Vulin.

On je dodao da je pomoć koju će Rusko-srpsko humanitarni centar pružiti Srbiji oko zbrinjavanja migranata još jedan dokaz da ovaj centar treba da postoji.

Vulin je podsetio da granice naše zemlje svakodnevno pređe oko 2.000 migranata, a azil je do sada zatražilo 64.000 migranata.

Ministara rada je i ovom prilikom ponovio da država Srbija ne može da sama reši problem migranata i da joj je hitno potrebna pomoć Evropske unije, ali i čitavog sveta.

(Kraj)BETA

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

I Rusko-srpski humanitarni centar zbrinjava migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2015

Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu uključiće se u zbrinjavanje migranata u Srbiji. Na poziv ministra Aleksandra Vulina centar je stavio na raspolaganje sve svoje resurse za opremanje centara za prihvat i smeštaj migranata u Srbiji...Rusko-srpski humanitarni centar reagovao je na poziv ministra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.