Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2023, 12:53

U septembru mesta za  još 1598 brucoša na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu

NIŠ

                                      Na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 1598 slobodnih mesta od kojih su 715 na budžetu i 815 za samofinansirajuće studente. U okviru programa  afirmativnih mera po odluci Vlade Republike Srbije na svim fakultetima ima mesta za 68 kandidata, objavio je Univerzitet u Nišu.

                                     Na Građevinsko-arhitekronskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << fakultetu ostalo je posle prvog upisnog roka u junu  34 slobodnih mesta i to 23 za samofinansirajuće studente na programu Upravljanja prijektima u građevinarstvu i 8 na Programu građevinarstvo. Smer za arhitekturu je popunjen.

                                   „U prvom upisnom roku školske 2023/24. godine na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu upisalo se  311 brucoša. Broj upisanih studenata je na nivou prošlogodišnjeg rekordnog prvog upisnog roka, a 30 odsto veći u odnosu na 2021. godinu. Mesta na budžetu na svim studijskim programima su popunjena, ukupno 212 mesta, kao i sva mesta za samofinansirajuće studente na studijskom programu IAS Arhitektura. Takođe, ove godine beležimo rekordan upis studenata na OAS Upravljanje projektima u graditeljstvu. U drugom upisnom roku na studijskim programima OAS Građevinarstvo i OAS Upravljanje projektima ostalo je nekoliko mesta za samofinansirajuće studente“, saopštio je Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu.

                                 Na Elektronskom fakultetu u septembru će kandidati konkurisati za jedno od  114 preostala mesta od kojih su 64 na budžetu i 37 samofinansirajuća.

                               „   Na   Elektronskom  fakultetu na osnovne akademske studije, na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo u prvu godinu studija ostalo  još  64 mesta za studente koji se finansiraju iz budžeta i 37 samofinansirajućih studenata. Kandidati koji konkurišu za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija polažu prijemni ispit iz Matematike.Prijemni ispit se polaže 5. septembra“, saopštili su sa ovog fakulteta.

                               Mašinski fakultet u septembru može da upiše  165 brucoša. Budžetskih mesta ostalo je 99, a samofinansirajućih  57. Na studijskom programu Mašinski inženjerstvo ostalo je 137 mesta, 84 na budžetu. Na studijskom programu Inženjer menadžmenta ostalo je 21 mesto, 15 na budžetu.

                              Na Medicinskom fakultetu za septmebr su ostala 153 slobodna mesta, za integrisane akademske studije 88  i za osnovne strukovne studije 65. Od 88 mesta na integrisanim studijama  67 su na budžetu i 14 samofinansirajućih. N a integrisanim studijama medicine ostalo je  33 budžetska mesta, a na stomatologiji 34.

                               Na Pedagoškom fakultetu u Vranju  je slobodno 161 mesto, 39 na budžetu i 120 za samofinansirajuće studente, dok je na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu za septemabarski rok ostalo  86 mesta, 55 budžetskih i  28 samofinansirajućih. Na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu  ostalo je 77 budžetskih mesta.

                             Na Pravnom fakultetu popunjena su budžetska mesta, a u septembru će moći da se upiše 93 samofinansirajućih studenata. Ekonomski  fakultet je, takođe, popunio  sva budžetska mesta, ali je ostalo  91 mesto za studente koji će studije platiti sami.

                             Fakultet zaštite na radu raspisaće konkurs za  218 brucoša. Od ovog broja  njih 123 moći će da konkuriše za budžet, a  90 mesta je predviđeno za samofinansirajuće studente.

                            Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja može da upiše još 17 studenta na budžetu i 101 kao samofinansirajuće.  Na Fakultetu umetnosti ostalo je još samo 11 slobodnih mesta i to za samofinansirajuće studente, dok Filozofski fakultet u septembru može da upiše još 95 studenta  i to 17 na budžetu i 75 koji će studije na prvoj godini platiti sami.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.