U požaru na Staroj planini izgorelo 100 hektara niskog rastinja i borova - požar lokalizovan

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Apr.2024, 14:16

U požaru na Staroj planini izgorelo 100 hektara niskog rastinja i borova - požar lokalizovan

Jutrošnjim naporima pirotskih vatrogasaca, požar koji je sinoć izbio na Staroj planini u ataru sela Dobri Do je lokalizovan, saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije u Pirotu.
Požar je prijavljen sinoć oko 19 časova, a na teren je odmah izašla vatrogasna jedinica. Usled izuzetno neprohodnog terena, vatrogasci su se suočili sa izazovima u gašenju požara. Ipak, zahvaljujući naporima 18 vatrogasaca i sedam članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pirota, uz podršku sedam vatrogasnih vozila i dva specijalna terenska vozila, požar je uspešno lokalizovan u ranim jutarnjim časovima.
Iako nije bilo povređenih, pričinjena je značajna materijalna šteta jer je izgorelo oko 100 hektara niskog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Veliki požar na Staroj planini pod kontrolom, gorelo na stotinu hektara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2024

Veliki požar koji je sinoć u večernjim satima registrovan na Staroj planini, na veoma nepristupačnom mestu zvanom Dupni kamik, zahvaljujući reakciji pirotskih vatrogasaca, ali i pripadnika Dobrovoljno vatrogasnog društva, lokalizovan je i pod kontrolom je, rečeno je Tanjugu u DVD Pirot.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.