U petak javna rasprava o Statutu Bojnika

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak javna rasprava o Statutu Bojnika

Jedan od najvažnijih dokumenata - Statut, menjaće i Opština Bojnik, kako bi se određeni delovi usaglasili sa novim Zakonom o lokalnim samoupravama. Nacrt novog Statuta je urađen, a građani će svoje predloge i sugestije moći da iskažu na javnoj raspravi koja će se održati u petak, 14. decembra u 12 sati u skupštinskoj sali.

Svoja mišljenja o ovom pitanju meštani Bojnika moći će da iskažu, a upravo je i jedna od bitnijih stavki na koje se odnose promene veće učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << građana u donošenju odluka.

U cilju transparentnog sačinjavanja nacrta Statuta neophodno je da i vi aktivno učestvujete. Javna rasprava najbolja je prilika da se čuje glas javnosti, a vaše učešće najbolje će nam pokazati kako da kreiramo odredbe u cilju dobrobiti svih građana - saopštavaju iz Opštine.

Nacrt Statuta možete skinuti sa sajta Opštine.

Inače, lokalne samouprave imaju rok do marta 2019. godine da Statut usaglase sa novim zakonom, a u izradu su krenuli gradovi Niš i Leskovac, kao i ostale opštine na jugu Srbije. Nakon odobrenja ministarstva, ovaj dokument treba da odobre i odbornici u lokalnim parlamentima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.