Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2022, 10:19

U kovid ambulantama Doma zdralja u Nišu pregledano 259 pacijenata, 53 osobe pozitivne

NIŠ

U kovid ambulantama Doma zdralja u Nišu, juče je pregledano 259 pacijenata,od kojih je bilo 155 prvih i 144 kontrolnih pregleda.U Nišu je uradjen 241 test i registrovano 53-oje pozitivnih na kovid 19. U kovid ambulanti u Duvaništu kažu, da u proseku, svakog dana registruju oko 60 novozaraženih.

Brojke novozaraženih kovidom 19 u Nišu polako se penju.Sa simptomima ove bolesti,najviše je onih starosti od 40 do 50 godina,ima i mladjih,a od ukupnog broja, oko 30 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je starijih od 60 godina.Medju zaraženima na letovanju,najviše je ljudi koji se vraćaju sa odmora iz Grčke,dok s druge strane ima I onih koji su se zarazili na raznoraznim veseljima.

Klinička slika zaraženih je uglavnom blaga.Pogoršava se,ukoliko pacijent ima i neku od pridruženih bolesti.

Lekari smatraju da se brojke neće zaustaviti,i da će broj novozaraženih i dalje rasti.Zato,treba razmišljati o otvaranju još jedne kovid ambulante,kaže doktorka Olivera Nikolić.Ona savetuje primenu preventivnih mera,što podrazumeva nošenje maski u zatvorenom prostoru ,što manje okupljanja i vakcinaciju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.