Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2020, 18:53

U centru grada postavljen kontejner za staklenu ambalažu

VRANJE

Prva lokacija pokretnog kontejnera „origami”, zapremine 5 kubnih metara, je pored Robne kuće u Vranju. Kontejner je namenjen odlaganju staklene ambalaže i reč je o donaciji koju je vranjski „Komread“ dobio od firme „Sekopak“, sa kojom duže vreme sarađuje.

„Sutra je svetski dan životne sredine i to će biti jedan naš mali doprinos  svim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vranja, ali i svim ljubiteljima životne sredine. U ovaj kontejner će građani moći da odlažu staklenu ambalažu, tegle, flaše, koje odgovaraju otvoru na kontejneru. Mi ćemo sav taj stakleni otpad predati kao što smo činili i prethodnih godina „Seko-paku“ na dalju reciklažu, s obzirom da je staklo večno i može da se reciklira nebrojano puta“, kaže izvršna direktorka JKP „Komrad“ Nela Cvetković.

Kontejner će se na ovoj lokaciji biti nedelju dana. Nakon toga biće premešten u stambena naselja u gornjem i donjem delu grada. Sve mesne zajednice će biti obuhvaćene sakupljanjem staklene ambalaže.

 „Kada je u pitanju primarna selekcija otpada već smo uspostavili  sistem, a i građani standarde, da odvajaju PET ambalažu u žičane kontejnere. To funkcioniše dobro. Što se tiče kartonske i papirne ambalaže imamo sklopljene ugovore sa privrednim subjektima koji nam uz određenu novčanu nadoknadu predaju na dalju upotrebu. Mi to baliramo na deponiji „Meteris“ i predajemo kasnije na dalju reciklažu“, ističe izvršna direktorka.

Ona je dodala da je „Komrad“ u 2019. godini, odvojio 63 tone pet ambalaže, 7 i po tona stakla, 21,5 tona kartona, kao i 1,22 tone tvrde plastike. Preduzeće je uštedelo oko 40 tona ugljen dioksida i dobilo sertifikat za doprinos zaštiti životne sredine i smanjenje efekta staklene bašte na globalnom nivou, zaključila je izvršna direktorka.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U centru grada postavljen kontejner za staklenu ambalažu

Izvor: JUGpress.com, 05.Jun.2020, 09:30

VRANJE                   ..Prva lokacija pokretnog kontejnera „origami”, zapremine 5 kubnih metara, je pored Robne kuće u Vranju. Kontejner je namenjen odlaganju staklene ambalaže i reč je o donaciji koju je vranjski „Komrad“ dobio od firme „Sekopak“, sa kojom duže vreme...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.