Izvor: JUGpress.com, 22.Apr.2021, 18:33

U Zdravstvenom centru u Vranju uručena 21 specijalizacija

VRANJE

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljana Antić lekarima ove ustanove uručila je ugovore za 21 specijalizaciju. Ona je čestitala budućim specijalistima i poželela im uspeh u radu.

„Srećna sam što danas dodeljujemo 21 specijalizaciju. Od srca želim da čestitam svim ovim mladim ljudima, da im poželim da uspešno završe svoje specijalizacije i volela bi da se svi vrate u Zdravstveni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vranje i da leče ljude iz Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja“, rekla je direktorka dr Antić.

Po tri specijalizacije dodeljene su iz interne medicine, ginekologije i akušertsva i pedijatrije, po dve iz ortopedije sa traumatologijom, opšte hirurgije, urgentne medicine i kliničke biohemije i po jedna iz anestezije, fizikalne medicine, radiologije i oftalmologije.

„Uz pomoć države, predsednika Vučića i resornog ministarstva uspeli smo da podignemo Titanik koji je bio na dnu okeana. U prethodnom periodu dodeljene su 23, što su ukupno 44 specijalizacije. Da to nije učinjeno ova medicinska ustanova u Vranju bila bi suočena sa brojnim problemima. Stanovništvo Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga ne bi imao ko da leči, već bi morali da idu u druge zdravstevne ustanove. Uloženo je mnogo truda da bi se obnovio lekarski kadar, jer se još 2018. godine znalo da za pet godina 65 odsto specijalista odlazi u penziju“, rekla je dr Antić.

U poslednje dve ipo godine vranjski Zdravstveni centar zaposlio je 80 medicinskih radnika, 46 lekara i 34 medicinske sestre.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.