U Vrmdži dodeljeno priznanje za doprinos podizanju ekološke svesti na fillmu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vrmdži dodeljeno priznanje za doprinos podizanju ekološke svesti na fillmu

Na nedavno završenom festivalu u Vrmdži, u podnožju Rtnja, prvi put je dodeljena nagrada “Petar Lalović”, za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu, kako kažu organizatori, a koja će se od ove godine dodeljivati u čast velikana koji je pola veka posvetio prirodi i filmovima. Priznanje je ove godine dobio glumac i novinar Dejan Đurović.

Priznanje mu je na Vrmdža festu dodelila ćerka pokojnog reditelja Petra Lalovića, a organizatori ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je veliki broj posetilaca pored bogatog filmskog programa uživao u prirodnim lepotama ovog “magičnog kraja”. Posetioci su pored bogatog filmskog programa uživali u prirodnim lepotama ovog “magičnog kraja”; foto Vrmdža fest

Na pozornici pod srednjevekovnim Latin gradom, prikazani su nagrađeni filmovi.

Stručni žiri u sastavu Dejan Stojiljković (pisac i scenarista), Dejan Vučenović (novinar) i Marijan Cvetanović (reditelj i filmski kritičar), doneo je odluku o nagradama na ovogodišnjem festivalu, a Grand Prix „Latin grad“ dobio je Miljan Gogić, za film „ Čuvari“ - navode organizatori.

Nagradu za najbolji ekološki film dobio je Branko Lazić za ostvarenje Nepoznato, a naše, a prema oceni žirija najbolji turistički film na festivalu bio je U dolovima ravnice Bojana Vojnova. Film Gora Stefana Maleševića dobio je priznanje za najbolji film u oblasti etno kulture života na selu, a nagradu za najbolji ekološki TV film dobila je Tamara Pančić za Feniks jugoistoka. Posetioci su pored bogatog filmskog programa uživali u prirodnim lepotama ovog “magičnog kraja”; foto Vrmdža fest

Igor Đorđević za film Jerma nagrađen je za najbolji turistički TV film, za delo Sestre nagrađena je Jasna Đurović u kategoriji TV film u oblasti etno kulture života na selu, a kao najbolji debitantski film ocenjen je Vodopad Tupavica Vanje Jocić.

Priznanje za najbolji promotivni film pripalo je Srđanu Denčiću za film Zvuci Stare planine, a Nikola Jovanović dobio je nagradu za kameru za film Frozen, dok su za najbolji film o istorijskom nasleđu nagrađeni Miroslav Mitić i Ivan Mančić za film Čegarski bol.

Podsetimo, ovo je bio drugi Internacionalni festival Vrmdža, koji se bavi ekološko-turističko-dokumentarnim temama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.