Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2020, 15:31

U Vranju otkriveno još 10 osoba koje su pozitivne na korona virus

VRANJE

Od 82 uzorka sa teritorije Grada Vranja, koji su u četvrtak poslati u kovid laboratorije u Nišu i Beogradu, 10 je pozitivno na korona virus, poslednji su podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

U petak su poslati uzorci za 117 lica, a rezultati će biti poznati tokom sutrašnjeg dana.

Jugpress nezvanično saznaje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Vranju počelo masovno testiranje zaposlenih u Fabrici italijanskog proizvođača obuće „Geoks“. Radnici ove fabrike, pozvani su da se odazovu masovnom testiranju jer je među zaposlenima registrovan kovid 19.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, medijima je izjavio da su na snazi vanredne mere zaštite od virusa.

Ključna stvar će biti vanredni nadzor u fabrikama i autobuski prevoz. Formiraćemo jedan operativni tim koji će vršiti kontrolu i pratiti situaciju na terenu, rekao je gradonačelnik i dodao da je „to prepoznato kao potencijalna opasnost za širenje zaraze“.

„U svim fabrikama moraju da postoje lica koja su zadužena da kontrolišu sprovođenje mera zaštite od infekcije. Na ulasku u fabrike će se popunjavati upitnik da li su radnici preležali virus ili imali neke simptome koji ukazuju na infekciju i u skladu sa tim će se postupati dalje. Oni koji su bolesni neće moći da uđu i rade, kako ne bi ugrozili druge radnike“, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je obavezno nošenje maski, zaštitinih rukavica i držanje distance, ne samo za zaposlene već za sve građane, jer su to proverene mere zaštite.

Vanredne mere će biti tu sve dok se ne proglasi kraj epidemije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koronom zaraženo još 10 Vranjanaca, neslaganja u ukupnom broju

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2020

Od 82 uzorka koji su uzeti od osoba u Vranju, na virus korona pozitivno je 10, piše na gradskom sajtu, a kako stoji na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja od početka epidemije ima 256 Vranjanaca zaraženih virusom korona. Iako matematika pokazuje da ih ima 6 manje, Vranje se svakako pozicioniralo...

Nastavak na JužneVesti.com...

COVID 19: Čekaju se rezultati analize za 117 lica

Izvor: OkRadio.rs, 23.Maj.2020, 10:56

Od 82 uzorka sa teritorije grada Vranja, koji su poslati u kovid laboratorije u Nišu i Beogradu, 10 je pozitivno na virus Covid 19. U petak su poslati uzorci za još 117 lica, a rezultati će biti poznati tokom današnjeg dana.  

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.