Izvor: JUGpress.com, 28.Okt.2020, 18:59

U Vranju obelelo 21 lice od korone, u Pčinjskom okrugu 32 pozitivno na virus

VRANJE

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, saopštio je da su od 122 uzorka iz Pčinjskog okruga koji su poslati na analizu, 32 pozitivna na koronavirus.

U Vranju ih je najviše, koronu ima 21 lice. U Preševu su četiri obolela, Surdulici tri, Vladičinom Hanu dva i po jedna osoba u Bujanovcu i Trgovištu. To su rezultati analiza uzoraka u poslednja dva dana.

U Kovid ambulanti u Vranju, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u utorak, je obavljeno 89 pregleda, od toga su 44 prvi pregledi. Uzorkovana je krv kod 60 pacijenata i isto toliko je sačinjeno RTG pluća.

Urađeno je 14 PCR testova i 54 brza testa. Upala pluća je otkrivena kod 11 pacijenata.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju na lečenju je 37 pacijenata. Na kovid-19 pozitivne su 24 osobe.

Na kiseoniku je 11 pacijenata.

Otpušten je jedan i promljeno šest bolesnika.

Među hospitalizovanima nema dece.

U kovid bolnici ima 143 slobodna kreveta.

Epidemiolog dr Slađan Stanković kaže da se virus brzo širi sa osobe na osobu, što znači da treba da se izbegava gužva, drži distanca i u zatvorenom i u otvorenom prostoru. Naravno, maska i redovna dezinfekcija ruku su obavezni.Stariji od 60 godina su i dalje rizična grupa, zaključuje dr Stanković

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.