Izvor: JUGpress.com, 17.Sep.2021, 19:56

U Vranju nizom manifestacija obeleženi Dan Sektora i slava svih vatrogasaca-spasilaca

VRANJE

Odeljenje za vanredne situacije u Vranju obeležilo je, u petak, Dan Sektora i slavu svih vatrogasaca-spasilaca.

Pripadnici ovog odeljenja su prisustvovali liturgiji i rezanju slavskog kolača u crkvi Svete Petke kod Belog mosta.

„Poslednjih godina Odeljenje za vanredne situacije je dobilo opremu i primilo u svoje redove veliki broj mladih vatrogasaca, što je vrlo značajno. Mi, pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Sektora smo dobili dar od Boga da se bavimo ovim poslom koji je itekao rizičan i težak, ali uz pomoć majke Božje uspevamo da  se izborimo sa svim poteškoćama koje ovaj poziv nosi“, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Vedran Tašković.

Organizovana je i edukacija mališana iz Predškolske ustanove „Naše dete“ i osnovnih škola. Ispred Gimnazije „Bora Stanković“ je bila postavljena oprema vatrogasaca, tako da su deca mogla da razgledaju i da razgovarju sa njima.

„Vatrogasci se danas druže sa decom. Mališani mogu da vide opremu koju smo izložili, tu su motorne sanke, vatrogasna, komandna vozila kao i džipovi. Potrudićemo se da im objasnimo sve što ih zanima i da saznaju kako mi fukcionišemo. Deca će, takođe, moći da učestvuju na literarno- ikovni konkursu na temu „Vatrogasac moj heroj“, kaže komandir vatrogasne čete u Vranju Marjan Ristić.

U okviru obeležavanja 17. septembra – Dana Sektora za vanredne situacije održana je i pokazna vežba na jednoj od zgrada u naselju „Ledene stene“.

Najboljim vatrogascem u Sektoru za vanredne situacije u Vranju proglašen je Goran Pešić, šef smene u Vatrogasnoj jedinici. Nagrada ćemu biti uručena na svečanosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.

Za izuzetnu saradnju sa Vatrogasnom jedinicom u Vranju zahvalnice su dobili gradonačelnik Slobodan  Milenković, načelnik  Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev i vatrogasne jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije i kompanije „Simpo“.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.